ΚΟΣΜΟΣ

Bασίλισσα Ελισάβετ: Παραδίδει σκυτάλη - Πως θα γίνει η σταδιακή αποχώρηση από τα βασιλικά καθήκοντα

Bασίλισσα Ελισάβετ: Παραδίδει σκυτάλη - Πως θα γίνει η σταδιακή αποχώρηση από τα βασιλικά καθήκοντα

Η βασίλισσα αποχωρεί σταδιακά από τα επίσημα καθήκοντά της, μετά το θάνατο του πρίγκιπα Φιλίππου, επιτρέποντας στα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας της να αναλάβουν μέρος του έργου της, ισχυρίζεται πρώην βασιλικός συντάκτης του BBC

Η 95χρονη πλέον Ελισάβετ επέστρεψε στην «εργασία» της μετά το θάνατο του συζύγου της, αλλά πιθανότατα δεν θα επιστρέψει στο πολυάσχολο πρόγραμμα και τις συναντήσεις που είχε μέχρι σήμερα λέει ο βετεράνος των βασιλικών θεμάτων, Πίτερ Χαντ.

Ο ίδιος θεωρεί ότι η μονάρχης θα μεταβαίνει στο παλάτι του Μπάκιγχαμ δύο ημέρες την εβδομάδα για δεξιώσεις, καθώς τα παιδιά της αναμένεται να αναλάβουν στο εξής περισσότερες ευθύνες.

Η βασίλισσα Ελισάβετ που συμπλήρωσε πρόσφατα τα 95 της χρόνια, προετοιμάζει το μέλλον χωρίς τον πολύτιμο «συνεργάτη» και συνοδοιπόρο της επί δεκαετίες. «Η βασίλισσα θα αποχωρήσει με μεγαλοπρέπεια» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στους New York Times, ο Πίτερ Χαντ, ο οποίος εργαζόταν στο BBC μέχρι το 2017.

«Ο κορονοϊός βοήθησε με την έννοια ότι επιτάχυνε κάτι που θα ήθελε να κάνει κάθε λογική γυναίκα 95 ετών. Να μην βρίσκεται δηλαδή σε κίνηση όλη την ημέρα» σχολίασε.
Πρόσθεσε ότι ενώ η βασίλισσα επέστρεψε στη δουλειά μετά το θάνατο του συζύγου της, είναι απίθανο να επιστρέψει στο πολυάσχολο πρόγραμμα των συναντήσεων, των δεξιώσεων και των πάρτι στον κήπο. Αντ’αυτού είναι πιθανό να μείνει στο Κάστρο του Ουίνδσορ, όπου πέρασε την καραντίνα για το μεγαλύτερο μέρος του περασμένου έτους.


Ο γιός της Κάρολος, πρίγκιπας διάδοχος του βρετανικού θρόνου πιθανότατα θα αναλάβει περισσότερα καθήκοντα, αρχής γενομένης από τη συμμετοχής του στο πλευρό της μητέρας του- στο άνοιγμα του κοινοβουλίου τον επόμενο μήνα.

Η βασίλισσα έχει εκπληρώσει όλες τις συνταγματικές της υποχρεώσεις, από τότε που ανέλαβε το θρόνο το 1952, εκτός από το 1959 και το 1963 όταν ήταν έγκυος με τον Πρίγκιπα Ανδρέα και τον Πρίγκιπα Εδουάρδο αντίστοιχα.

Η είδηση για την αποχώρηση της βασίλισσας από το προσκήνιο βλέπει το φως την ώρα που πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Κάρολος θέλει να «μειώσει τη μοναρχία» για να εξοικονομήσει χρήματα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Οι ΗΠΑ «προικίζουν» την Ελλάδα: Ελικόπτερα, τεθωρακισμένα και... F-35 - Νέο χτύπημα στον Ερντογάν