ΚΟΣΜΟΣ

Πρίγκιπας Κάρολος: Βάζει «ψαλίδι» στα έξοδα της μοναρχίας - Πώς θα επηρεαστούν Μέγκαν και Χάρι

Πρίγκιπας Κάρολος

Αλλαγές στο πρωτόκολλο και τα λειτουργικά έξοδα του Μπάκιγχαμ φέρεται να εξετάζει ο πρίγκιπας Κάρολος, ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου, λίγες μόλις ημέρες μετά το θάνατο του πρίγκιπα Φίλιππου. Προτεραιότητά του όταν καθίσει στο θρόνο σύμφωνα με βασιλικές πηγές, είναι να εξοικονομήσει χρήματα, να εξορθολογήσει τη λεγόμενη εταιρεία «firm» και να γυρίσει σελίδα στην πληγωμένη μοναρχία.

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας που θεωρείται δεδομένο ότι θα αναλάβει ρόλο του πατέρα του θα συνοδεύει την Βασίλισσα Ελισάβετ σε επερχόμενες εμφανίσεις της, έγραψε η εφημερίδα Sun αρχής γενομένης από την εκδήλωση για την Έναρξη του Κοινοβουλίου.


Η βασιλική βιογράφος Άντζελα Λέβιν πιστεύει ότι ο πρίγκιπας της Ουαλίας είναι έτοιμος να «κάνει περικοπές στη μοναρχία» για να εξοικονομήσει χρήματα. Και όπως λέει η ίδια αυτό θα μπορούσε να είναι το κομβικό σημείο κατά το οποίο ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ - που ζουν σήμερα σε μία έπαυλη 11 εκατομμυρίων λιρών στην Καλιφόρνια με τον γιο τους «θα αποκοπούν» εντελώς από το παλάτι.

H κηδεία του πρίγκιπα ΦίλιππουA.P

Στην πιο περιορισμένη εκδοχή της βασιλικής οικογένειας που επεξεργάζεται ο Κάρολος θέση θα έχουν μόνο ο ίδιος, η σύζυγός του Καμίλα, ο γιός του Γουίλιαμ και η σύζυγός του Κέιτ καθώς και τα τρία τους παιδιά.

Άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας θα ενθαρρυνθούν να αναλάβουν αμειβόμενη εργασία και είναι πιθανόν να χάσουν τους τίτλους τους. Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μάρκλ ενδέχεται να «απομακρύνθούν» εντελώς σε ένα τέτοιο σενάριο από τη βασιλική οικογένεια, συμφωνα με τους ειδικούς.

Το μέλλον της βρετανικής μοναρχίας


Ο Πρίγκιπας Κάρολος και ο Πρίγκιπας Γουίλιαμ φέρεται να εξετάζουν το μέλλον της Μοναρχίας, μετά τον θάνατο του Πρίγκιπα Φίλιππου στις 9 Απριλίου. «Ο Κάρολος ήθελε εδώ και πολύ καιρό να μειώσει τη μοναρχία για να εξοικονομήσει πόρους και να ενθαρρύνει τα μέλη της οικογένειας να…αξίζουν τα χρήματα που λαμβάνουν από τους φορολογούμενους» δήλωσε η Λέβιν στο talkRADIO.


«Φαντάζομαι ότι αυτό είναι το σημείο που ο Χάρι και η Μέγκαν θα σταματήσουν να είναι μέλη της βασιλικής οικογένειας» πρόσθεσε. Προς το παρόν λέει γίνεται σεβαστή η θέση της βασίλισσας που θέλει να διατηρήσει την υπάρχουσα κατάσταση, τόσο για συναισθηματικούς λόγους, όσο και γιατί απεχθάνεται τις αλλαγές.


Το έκπτωτο ζεύγος Σάσεξ εν τω μεταξύ συνεχίζει να αναζητά.. τρόπους βιοπορισμού, μετά τις χρυσές συμφωνίες με το Netflix και το Spotify. Μία νέα ανανεωμένη εκδοχή της βιογραφίας τους με τίτλο Finding Freedom θα κυκλοφορήσει στα βιβλιοπωλεία στις 5 Αυγούστου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΕ στο Newsbomb.gr: Είναι έτοιμη η Ευρώπη για μία νέα πανδημία;