Ένας ιπτάμενος «τιτάνας»: Μη επανδρωμένο ελικόπτερο για μεταφορά βαρέων φορτίων

Κωνσταντίνος Μαυραγάνης

Business Wire

Τα δεδομένα στις μεταφορές φορτίων από αέρος φιλοδοξεί να αλλάξει η Kaman Aerospace Corporation, η οποία ανακοίνωσε στις 21 Απριλίου την πρώτη πτήση του νέου της μη επανδρωμένου ελικοπτέρου, K-MAX TITAN.  

Σύμφωνα με την εταιρεία, πρόκειται για το πρώτο μη επανδρωμένο ελικόπτερο μεταφοράς βαρέων φορτίων για εμπoρική χρήση. «Εστιάζοντας στην ασφάλεια και την επιχειρησιακή αποδοτικότητα, το K-MAX TITAN θα επαναπροσδιορίσει την αγορά ελικοπτέρων εξωτερικής άρσης αυξάνοντας τις μελλοντικές δυνατότητες αποστολής σε οποιαδήποτε τοποθεσία και υπό οποιονδήποτε καιρό» υποστηρίζει η εταιρεία.

Πέρα από την ανάπτυξη για εμπορικούς σκοπούς, η Kaman συνεργάζεται και με το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ για την αναβάθμιση των αυτόνομων δυνατοτήτων των K-MAX των πεζοναυτών στο πλαίσιο ενός προγράμματος με κυβερνητική χρηματοδότηση. Οι δοκιμές πτήσης αναμένεται να αρχίσουν τον Μάρτιο του 2021, και το πείραμα του Σώματος Πεζοναυτών περιλαμβάνει το K-MAX TITAN και τη σουΐτα αυτονομίας Near Earth Autonomy.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το K-MAX TITAN ενδείκνυται για ένα μεγάλο εύρος αποστολών, μεταξύ οποίων πυρόσβεση, παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας ή επιμελητεία.

Το K-MAX χρησιμοποιείται εδώ και περίπου μια δεκαετία για μη επανδρωμένες αποστολές φορτίων για τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις στο Αφγανιστάν. Το K-MAX TITAN το φέρνει στον «πολιτικό» κόσμο, αξιοποιώντας τον ιδιαίτερο σχεδιασμό του.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved