ΚΟΣΜΟΣ

Γούλιαμ-Κέιτ: Γιορτάζουν 10 χρόνια γάμου πιο ερωτευμένοι από ποτέ - Η παραμυθένια τελετή το 2011

Γούλιαμ-Κέιτ: Γιορτάζουν 10 χρόνια γάμου πιο ερωτευμένοι από ποτέ - Η παραμυθένια τελετή το 2011

Στις 29 Απριλίου του 2011 ο Πρίγκιπας Γουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου στο αββαείο του Ουέστμινστερ, ενώπιον 2 χιλιάδων προσκεκλημένων και 36 και πλέον εκατομμυρίων τηλεθεατών από όλο τον κόσμο που παρακολουθούσαν την λαμπερή τελετή από τα σπίτια τους. Τουλάχιστον ένα εκατομμύριο άνθρωποι πλημμύριζαν τους δρόμους γύρω από το παλάτι, ενώ 5 χιλιάδες αστυνομικοί είχαν αναπτυχθεί για να διασφαλίσουν ότι όλα θα πάνε καλά.

Δέκα χρόνια και…τρία παιδιά μετά, ο πρωτότοκος γιός του πρίγκιπα Καρόλου και της αδικοχαμένης «πριγκίπισσας» Νταϊάνα και η αγαπημένη του Κέιτ μοιάζουν πιο ευτυχισμένοι και «δεμένοι» από ποτέ.

Για κάποιους αποτελούν σύμβολο σταθερότητας σε μία κλυδωνιζόμενη μοναρχία, που δέχθηκε αρκετά πλήγματα τον τελευταίο καιρό, μετά και τις πρόσφατες αναταράξεις από την αποχώρηση Μέγκαν-Χάρι, την πολύκροτη συνέντευξή τους στην Όπρα Γουίνφρεί και το θάνατο του πρίγκιπα Φιλίππου.

Τα νέα βασιλικά πορτρέτα από τον φωτογράφο...των ροκ σταρ

Με αφορμή την δέκατη επέτειο του γάμου τους, ο Γουίλιαμ και η Κέιτ έδωσαν στη δημοσιότητα δύο νέα πορτρέτα τους, ως είθισται στη βρετανική βασιλική οικογένεια σε κάθε σημαντική επέτειο, γιορτή ή γενέθλια.

Το ζεύγος που συνήθως κάνει ασφαλείς επιλογές όπως γράφει η Daily Mail επέλεξε φέτος να ποζάρει στον αντισυμβατικό φωτογράφο των αστέρων της ροκ Κρις Φλόιντ που έχει δουλέψει στο παρελθόν με ονόματα όπως οι Oasis, οι Supergrass οι Verve, ο σερ Πολ Μακάρτνεϊ και ο Ντείβιντ Μπάουι.


Η Κέιτ και ο Γουίλιαμ ποζάρουν γελαστοί στον κήπο του παλατιού του Κένσινγκτον, σε μία χαλαρή πόζα που δείχνει αφοσίωση και τρυφερότητα ενώ και στις δύο φωτογραφίες η δούκισσα φαίνεται να φοράει το διαμαντένιο δαχτυλίδι των αρραβώνων της που ανήκε στην πεθερά της Νταϊάνα.

Γούλιαμ και Κέιτ: «Μία ανίκητη ομάδα»


Το ζεύγος δίνει πλέον προτεραιότητα στα παιδιά του, τον πρίγκιπα Τζορτζ 7 ετών, την πριγκίπισσα Σάρλοτ που γιορτάζει τα 6α γενέθλιά της την ερχόμενη Κυριακή και τον πρίγκηπα Λουδοβίκο, 3 ετών.

Πηγές αναφέρουν ότι ο πρίγκιπας Γουίλιαμ είναι ιδιαίτερα περήφανος για τον τρόπο με τον οποίο προσαρμόστηκε η σύζυγός του στα καθήκοντα της βασιλικής ζωής.

«Έκανε τα πάντα όπως πρέπει και του χάρισε μία υπέροχη οικογένεια. Οι δυό τους είναι πραγματική, ανίκητη ομάδα πλέον» δήλωσε στη Daily Mail, άνθρωπος του περιβάλλοντός τους

Η ημέρα που η κοινή θνητή έγινε μέλλουσα βασίλισσα


Σε ένα σκηνικό που θύμιζε παραμύθι, στις 29 Απριλίου του 2011, η 29χρονη τότε Κέιτ περπάτησε με το μεγαλοπρεπές νυφικό της με την υπογραφή του οίκου Alexander McQueen -αξίας περίπου 300 χιλιάδων ευρώ- στο διάδρομο του Αββαείου του Ουέστμινστερ . Ήταν η ημέρα που η Κέιτ μπήκε στο ναό ως κοινή θνητή, και βγήκε ως μέλλουσα βασίλισσα της Αγγλίας.

Στους περίπου 2 χιλιάδες καλεσμένους δε βρίσκονταν μόνο γαλαζοαίματοι αλλά και αρκετοί «κοινοί θνητοί» φίλοι του ζευγαριού, καθώς και celebrities, όπως ο Ντέιβιντ και η Βικτόρια Μπέκαμ.

To ζεύγος Κέιμπριτζ σε παλαιότερη επίσκεψη στα νησιά του ΣολομώνταΑ.Ρ

Τη γαμήλια τελετή είχε τελέσει ο τότε αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρυ, Ρόουαν Γουίλιαμσον. Η στιγμή του γάμου τους που έμεινε στην ιστορία ήταν το περίφημο φιλί που αντάλλαξαν στο μπαλκόνι του Μπάκιγχαμ, ως παντρεμένο πλέον ζευγάρι.

Παρά την άψογη διοργάνωση, δεν έλειψαν οι δυσκολίες και οι αμήχανες στιγμές. Ειδικά η Κέιτ, η οποία δεν ήταν συνηθισμένη σε τόσο μεγάλη έκθεση ήταν λαμπερή, αλλά υπερβολικά αγχωμένη. Όταν ήρθε η ώρα να φορέσουν τις βέρες, ο Γουίλιαμ φάνηκε να δυσκολεύεται , καθώς το δαχτυλίδι ήταν πολύ στενό και δεν χωρούσε στο δάχτυλό της.

Το φλερτ και η πρόταση γάμου

Η Κέιτ και ο Γουίλιαμ συναντήθηκαν για πρώτη φορά στο Πανεπιστήμιο του St Andrews, όπου μελετούσαν και οι δύο ιστορία της τέχνης. Ήταν σε μια φιλανθρωπική επίδειξη μόδας ωστόσο τον Μάρτιο του 2002, όπου η Κέιτ φορούσε ένα μαύρο φόρεμα από δαντέλα που έκανε το Πρίγκιπα να στρέψει το βλέμμα του επάνω της με θαυμασμό.

Εκαναν παρέα με κοινούς φίλους τη χρονιά εκείνη, αλλά το ειδύλλιό τους φαίνεται να ξεκίνησε τα Χριστούγεννα του 2003. Το φλερτ τους έγινε γνωστό σε κοινές διακοπές για σκι στο Kλόστερς το 2004, ο Γουίλιαμ ωστόσο έλεγε τότε: «Δεν θέλω να παντρευτώ μέχρι να γίνω τουλάχιστον 28 ή ίσως 30» .

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ της είχε κάνει πρόταση κατά τη διάρκεια των διακοπών τους στην Κένυα τον Οκτώβριο του 2010 αφού ζήτησε από τον πατέρα της Κέιτ το χέρι της κόρης του, μετά από οκτώ χρόνια σχέσης.

Η πορεία της Κέιτ Μίντλετον προς το θρόνο


Σχεδόν από τα τρία τέταρτα των Βρετανών πιστεύουν σήμερα ότι η Δούκισσα του Κέιμπριτζ θα γίνει καλή Βασίλισσα όταν έρθει η ώρα, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.

Η έρευνα του YouGov σε 5.055 πολίτες, δημοσιεύθηκε χθες και διαπίστωσε ότι το 43% θεωρεί ότι η Κέιτ σίγουρα θα γίνει μια καλή βασίλισσα . Το 33% λέει ότι πιθανότατα θα ανταποκριθεί στις ευθύνες του ρόλου.


H Κέιτ Μίντλετον είναι έτοιμη να αναλάβει τον πιο σημαντικό ρόλο της ζωής της είναι όπως όλα δείχνουν . Η δούκισσα του Κέιμπριτζ έδειξε στην κηδεία του Φίλιππου ότι κάθε μέρα που περνάει…φθάνει όλο και πιο κοντά στο θρόνο, δίπλα στο πλευρό του συζύγου της.

Πιο ώριμη από ποτέ συνειδητοποιεί ότι η βασίλισσα Ελισάβετ τη θέλει να είναι στο πλευρό του Ουίλιαμ μετά το θάνατο του παππού του και τις «απογοητεύσεις» του Megxit. O βασιλικός βιογράφος Φιλ Ντέιμπιερ λέει στη Daily Mail ότι η 39χρονη Κέιτ είναι έτοιμη να βγει μπροστά και να αναλάβει το ρόλο της «μελλοντικής βασίλισσας».

Η Κέιτ Μίντλετον στην κηδεία του ΦίλιππουA.P

Στην πρόσφατη κηδεία του Δούκα του Εδιμβούργου, έπαιξε το ρόλο της ειρηνοποιού ανάμεσα στα δύο αδέρφια Ουίλιαμ και Χάρι και όπως ακριβώς η βασίλισσα Ελισάβετ απέδειξε ότι «δεν κρατά κακία ούτε ζητά εκδίκηση».

Η Κέιτ αναμένεται να αναλάβει περισσότερες ευθύνες εντός της μοναρχίας στο πλευρό του Ουίλιαμ. 'Aλλωστε «έχει πολλά από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα που απαιτεί ο ρόλος της βασίλισσας, όπως είναι η ανεκτικότητα και ο ρεαλισμός, λένε οι ειδικοί.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Τι ισχύει από σήμερα για SMS, μετακινήσεις και εκκλησίες - Πώς θα λειτουργήσει η εστίαση