ΚΟΣΜΟΣ

Θρίλερ για τον τουρισμό: Πότε θα ανάψει «πράσινο φως» για Βρετανούς τουρίστες στην Ελλάδα

Βρετανοί τουρίστες τουρισμός

Διαστάσεις θρίλερ παίρνει για τον κλάδο του τουρισμού η υπόθεση ης έναρξης των ταξιδιών στην Ελλάδα από Βρετανούς τουρίστες ενόψει των επίσημων ανακοινώσεων της κυβέρνησης Τζόνσον

Στο «κόκκινο» βρίσκεται η αγωνία των Βρετανών τουριστών σχετικά με το σε ποιες περιοχές θα μπορούν να πηγαίνουν ταξίδι χωρίς να χρειάζεται καραντίνα και υποχρεωτικά μοριακά τεστ όταν επιστρέψουν καθώς είναι θέμα ημερών να υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις που θα αφορούν και την Ελλάδα.

Οι τελευταίες πληροφορίες που μεταδίδουν βρετανικά ΜΜΕ στη σκιά σχετικού δημοσιεύματος της Sun, αναφέρουν ότι οι Βρετανοί τουρίστες αναμένεται να πάρουν το «οκ» για ταξίδια στην Ελλάδα, τη Γαλλία και την Ισπανία πριν το τέλος Ιουνίου σε ένα «big bang των θερινών διακοπών».

Η πρώτη λίστα αναμένεται να ανακοινωθεί στις 17 Μαΐου με τις πληροφορίες να μιλούν για περίπου 10-12 χώρες στο «πράσινο».

The Times και Guardian υποστηρίζουν ότι ανάμεσά τους θα βρίσκονται περιοχές όπως η Πορτογαλία, η Μάλτα και το Γιβραλτάρ.

Ο Telegraph από την πλευρά του υποστηρίζει ότι στη λίστα αυτή θα προστεθούν μέχρι τα τέλη Ιουνίου χώρες όπως η Ελλάδα, η Ισπανία και η Γαλλία.

Όπως σημειώνουν τα βρετανικά ΜΜΕ πολλά θα εξαρτηθούν και από το κατά πόσο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα συμφωνήσει στην χαλάρωση των περιορισμών όσον αφορά τα ταξίδια «εκδοχή που φαντάζει ολοένα και πιο πιθανή καθώς προχωράει το εμβολιαστικό πρόγραμμα και οι ρυθμοί μετάδοσης του κορονοϊού μειώνονται», όπως γράφει η Metro.

Από την πλευρά του ο Μπόρις Τζόνσον έκανε λόγο για «κάποια ανοίγματα» στις 17 Ιουνίου προειδοποιώντας, παράλληλα, τους Βρετανούς ότι θα πρέπει να είναι «προσεκτικοί και λογικοί».

«Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι δεν θα έχουμε εισαγωγές του ιού» συμπλήρωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός στην ερώτηση αν οι Βρετανοί πολίτες θα πρέπει να ετοιμάζονται για ταξίδια στο εξωτερικό.

«Ο Ιούνιος θα είναι πιο κανονικός, αρκετοί από τους παραδοσιακούς τουριστικούς προορισμούς θα είναι στη λίστα μέχρι τότε» είπε στους Times πηγή της Ντάουνινγκ Στριτ δείχνοντας εμμέσως το «πορτοκαλί» σε πρώτη φάση για χώρες όπως η Ελλάδα και η Ισπανία.

Άλλη κυβερνητική πηγή είπε στον Telegraph ότι η λίστα θα ξεκινήσει «επιφυλακτικά» και θα ανανεώνεται κάθε λίγες εβδομάδες «αλλάζοντας γρήγορα».

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στα τέλη Ιουνίου στη λίστα αναμένεται να βρεθούν οι ΗΠΑ και χώρες της Καραϊβικής.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας Ματ Χάνκοκ πριν από λίγες ώρες έκανε λόγο για ένα επερχόμενο «θαυμάσιο βρετανικό καλοκαίρι» καθώς στη Βρετανία έχουν χορηγηθεί περισσότερες από 50 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου ενώ χθες, Δευτέρα, η χώρα ανακοίνωσε μόλις ένα θάνατο από κορονοϊό.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Άρση lockdown: Τα επόμενα ανοίγματα και το τέλος του SMS - Αλλαγές στην απαγόρευση κυκλοφορίας