ΚΟΣΜΟΣ

Βίντεο:Θάνατος και πόνος από την έξαρση της βίας- To ανθρώπινο κόστος της κρίσης στην Ιερουσαλήμ

Γάζα
AP

Εκατοντάδες ρουκέτες της Χαμάς εκτοξεύτηκαν εναντίον του Ισραήλ, οι ένοπλες δυνάμεις του οποίου χτύπησαν περίπου 140 στόχους στη Λωρίδα της Γάζας, αφού η Χαμάς ενεπλάκη στη σύγκρουση τη Δευτέρα μετά από μια εβδομάδα συγκρούσεων στην Ιερουσαλήμ.  

Παλαιστινιακές πηγές κάνουν λόγο για 26 νεκρούς από τα ισραηλινά πλήγματα, ενώ η Χαμάς και η Ισλαμική Τζιχάντ συνεχίζουν να εκτοξεύουν ρουκέτες σε ισραηλινές κοινότητες κατά μήκος των συνόρων, όπου οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις έχουν ενισχύσει την παρουσία τους. Παράλληλα, βίαια επεισόδια ξέσπασαν και από Άραβες εντός του Ισραήλ, με έναν νεκρό από πυρά, σύμφωνα με τη Haaretz.

Ισραηλινοί πυροσβέστες στην Ασκελόν
Ισραηλινοί πυροσβέστες στην ΑσκελόνAP

Δύο άτομα σκοτώθηκαν από ρουκέτες που έπεσαν σε κατοικημένη περιοχή στην Ασκελόν στο Ισραήλ, ενώ τo νοσοκομείο της πόλης ανακοίνωσε ότι περιθάλπει 61 τραυματίες.

Παράλληλα, ο Ισραηλινός στρατός εξόντωσε τον επικεφαλής της ειδικής ομάδας ρουκετών της Παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ, Σαμάχ Αμπέντ αλ Μαμλούκ, όπως ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις και η υπηρεσία ασφαλείας Σιν Μπετ.

Όπως αναφέρθηκε από παλαιστινιακές πηγές στη Γάζα, μια 59χρονη γυναίκα και ο ανάπηρος γιος της είχαν σκοτωθεί σε μια επίθεση το πρωί της Τρίτης, ενώ το βράδυ της Δευτέρας επτά μέλη μιας οικογένειας, μεταξύ των οποίων τρία παιδιά, σκοτώθηκαν σε έκρηξη στο Μπέιτ Χανούν.

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Μπένι Γκαντζ, έχει δώσει άδεια στις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις να κινητοποιήσουν 5.000 εφέδρους.

Με πληροφορίες από Haaretz, BBC

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δολοφονία στα Γλυκά Νερά: Αυτή είναι η 20χρονη που στραγγαλίστηκε - Τα κίνητρα των δραστών