ΚΟΣΜΟΣ

Μακελειό σε σχολείο στη Ρωσία: Τουλάχιστον 9 οι νεκροί- 19χρονος ο δράστης

Ρωσία
AP

Τουλάχιστον εννιά είναι οι νεκροί και 16 οι τραυματίες από τη φονική επίθεση σε σχολείο στο Καζάν, πρωτεύουσα της Δημοκρατίας του Ταταρστάν στη Ρωσική Ομοσπονδία, το πρωί της Τρίτης.  

Ο φερόμενος ως δράστης επέζησε της επίθεσης και έχει συλληφθεί από την αστυνομία.

«Χάσαμε επτά παιδιά, μαθητές της 8ης τάξης, τέσσερα αγόρια και τρία κορίτσια» είπε ο πρόεδρος του Ταταρστάν, Ρουστάμ Μινιχάνοφ, στον σταθμό Russia-24. «Πέθαναν στον τρίτο όροφο και 16 άτομα είναι τώρα στο νοσοκομείο» πρόσθεσε. Ο άλλος νεκρός ήταν εκπαιδευτικός, και αργότερα άλλο ένα άτομο προστέθηκε στον τραγικό απολογισμό.

«Ο τρομοκράτης συνελήφθη. Είναι 19 χρονών...δεν έχουν ταυτοποιηθεί άλλοι συνεργοί» συνέχισε ο Μινιχάνοφ.

Όπως μετέδωσε το RT, μαθητές και καθηγητές βγήκαν από το κτίριο ενώ, σύμφωνα με μάρτυρες, ακούγονταν πυροβολισμοί και μια έκρηξη στο σχολείο. Κάποιοι εθεάθησαν να βγαίνουν από τα παράθυρα.

Οι αρχές επιβεβαίωσαν αργότερα την Τρίτη ότι ένας δράστης είχε τεθεί υπό κράτηση, ένας 19χρονος με νόμιμο όπλο. Νωρίτερα αναφέρθηκε ότι άλλος ένας είχε εμπλακεί με την αστυνομία μέσα στο σχολείο, μα αξιωματούχοι είπαν αργότερα ότι θεωρείται πως έδρασε μόνος του.

Το τραγικό συμβάν έλαβε χώρα κατά την επιστροφή σε χώρους εργασίας και υπηρεσίες μετά από εθνική αργία 10 ημερών.

Το Καζάν, 700 χλμ από τη Μόσχα, είναι γνωστό ως «τρίτη πρωτεύουσα της Ρωσίας» και έχει πληθυσμό 1,2 εκατομμυρίων ανθρώπων. Είναι η μεγαλύτερη πόλη στο κυρίως μουσουλμανικό Ταταρστάν.

Με πληροφορίες από RT

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκά Νερά: Γνώριζαν για τα χρήματα οι ληστές; Σημάδεψαν με όπλο το μωρό πριν σκοτώσουν την 20χρονη