ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Γλυκά Νερά: Γνώριζαν για τα χρήματα οι ληστές; Σημάδεψαν με όπλο το μωρό πριν σκοτώσουν την 20χρονη

Γλυκά Νερά - Δολοφονία

Γλυκά Νερά: Σοκαρισμένο παραμένει το πανελλήνιο από την φρικτή δολοφονία της 20χρονης από 4 αδίστακτους ληστές μέσα στο σπίτι της - Τι αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες

Ρεπορτάζ - Φωτογραφίας: Ευδοκία Μύτιλη

Είχαν οι ληστές εσωτερική πληροφόρηση;

Σε αυτό το ερώτημα προσπαθούν, μεταξύ άλλων, να δώσουν απάντηση οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, οι οποίοι ερευνούν τη δολοφονία της 20χρονης από την Αγγλία, μέσα στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά.

Το άτυχο ζευγάρι

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, στη μεζονέτα του ζευγαριού υπήρχε χρηματοκιβώτιο, με τους κακοποιούς να κινούνται σαν να ήταν πεπεισμένοι ότι στο σπίτι υπήρχαν μετρητά.

Επέμεναν δε, με τις ερωτήσεις τους για το πού βρίσκονται τα μετρητά, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, έστρεψαν το όπλο ακόμη και στο 11 μηνών μωράκι προκειμένου να ασκήσουν πίεση στο ζευγάρι να αποκαλύψει πού βρίσκονται χρήματα και τιμαλφή.

Οι έρευνες της Αστυνομίας επικεντρώνονται στο κατά πόσο η συμμορία των τεσσάρων ληστών είχε με κάποιο τρόπο πληροφόρηση για τη ζωή του ζευγαριού.

Βίντεο - ντοκουμέντο: Η στιγμή που ασθενοφόρα και περιπολικά σπεύδουν στο σπίτι της οικογένειας

Η υπερπροσπάθεια του 32χρονου να ειδοποιήσει τις Αρχές

Ο 32χρονος πιλότος που είδε τη γυναίκα του να στραγγαλίζεται με μαξιλάρι μπροστά στα μάτια του και το μωρό του να ουρλιάζει μέσα στην κούνια, ήταν αυτός που ειδοποίησε την Αστυνομία, όταν κατάφερε να λυθεί από τα σχοινιά με τα οποία τον είχαν δέσει οι δράστες πάνω σε μία καρέκλα.

Ο πιλότος που ήταν σε σοκ φέρεται να είπε στους αστυνομικός ότι «είδα τρία άτομα με κουκούλες. Απ’ ότι άκουσα μιλούσαν σπαστά ελληνικά. Έψαχναν για μετρητά και κοσμήματα. Φώναζαν και απειλούσαν. Εμένα με δέσανε σε μία καρέκλα. Και στα χέρια και στα πόδια. Μετά πήγαν στη σοφίτα όπου βρισκόταν η γυναίκα μου».

Όπως ανέφερε στις 4.30 οι τρεις άνδρες μπήκαν στο σπίτι παραβιάζοντας παράθυρο στην πίσω πλευρά της μεζονέτας, ενώ μιλούσαν σπαστά ελληνικά.

Το παράθυρο από όπου μπήκαν οι δράστεςΕυδοκία Μύτιλη

Πού στρέφονται οι έρευνες

«Οι δράστες ήταν πιθανότατα τέσσερις. Αρχικά σκότωσαν και κρέμασαν το σκυλί της οικογένειας στην αυλή για να μην γαυγίζει. Στη συνέχεια, παραβίασαν ένα παράθυρο στην πίσω πλευρά της μεζονέτας και εισέβαλαν στο σπίτι. Ένας από τους τέσσερις έμεινε έξω από την οικία για να έχει το ρόλο του τσιλιαδόρου. Οι τρεις αρχικά ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με τον άντρα, το σύζυγο της 20χρονης. Αφού τον χτύπησαν, τον ακινητοποίησαν και τον έδεσαν χειροπόδαρα σε μία καρέκλα. Στη συνέχεια ανέβηκαν στη σοφίτα της μεζονέτας όπου βρίσκονταν η γυναίκα με το μωρό της. Εκεί βασάνισαν την 20χρονη κλείνοντας της το στόμα με ένα μαξιλάρι. Στόχος τους ήταν να τους πει που βρίσκονται μετρητά και χρυσαφικά», αναφέρουν αστυνομικές πηγές.

Η αγριότητα που επέδειξαν οι δράστες κάνει τους αστυνομικούς να εκτιμούν ότι είναι άτομα σεσημασμένα, τα στοιχεία των οποίων ενδεχομένως υπάρχουν στις βάσεις δεδομένων της ΕΛ.ΑΣ. με αποτυπώματα και γενετικό υλικό.

Το σπίτι της οικογένειας

Αυτός είναι ο λόγος που οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών σαρώνουν τον τόπο του εγκλήματος για να εντοπίσουν δακτυλικά αποτυπώματα και γενετικό υλικό που θα μπορούσε να οδηγήσει στην ταυτοποίηση των δραστών.

Από τα πρώτα στοιχεία της έρευνας φαίνεται ότι οι ληστές πήραν από το σπίτι της οικογένειας περίπου 13.000 ευρώ και χρυσαφικά αξίας περίπου 10-15.000 ευρώ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δολοφονία στα Γλυκά Νερά: Αυτή είναι η 20χρονη που στραγγαλίστηκε - Τα κίνητρα των δραστών