ΚΟΣΜΟΣ

Αυτός είναι ο μακελάρης του σχολείου στη Ρωσία: Τα ανατριχιαστικά μηνύματα πριν την επίθεση

Ο μακελάρης του Καζάν
Social media

Ένας 19χρονος συνελήφθη από τις δυνάμεις ασφαλείας στο Καζάν της Ρωσίας μετά από την αιματηρή επίθεση στο σχολείο που άφησε πίσω της τουλάχιστον εννιά νεκρούς και πολλούς τραυματίες, την πρώτη ημέρα μετά από μια εθνική αργία 10 ημερών.  

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του RT, MME μεταδίδουν ότι πρόκειται για τον 19χρονο Ιλνάζ Γκαλιάβιεφ, ο οποίος έχει ταυτοποιηθεί ως πρώην μαθητής του 175ου Σχολείου, όπου έλαβε χώρα η επίθεση το πρωί της Τρίτης. Ο ίδιος είχε πάει να σπουδάσει σε κοντινό πανεπιστήμιο, μα εκπρόσωπός του είπε ότι αποβλήθηκε επειδή είχε μείνει πίσω στις σπουδές του.

Η εν λόγω πηγή είπε σε δημοσιογράφους πως ο Γκαλιάβιεφ ήταν ένας ήσυχος φοιτητής, πάντα «ήρεμος και προσεγμένος», και έδειχνε σεβασμό στους άλλους φοιτητές και καθηγητές. Ωστόσο φαίνεται πως σταμάτησε να παρακολουθεί μαθήματα τον Ιανουάριο, χάνοντας την επαφή με τους καθηγητές του, με αποτέλεσμα την αποβολή του.

Την προηγούμενη εβδομάδα φέρεται να έστησε κανάλι στο Telegram με μηνύματα που υποτίθεται πως προέρχονταν «από τον Θεό». Σε μια σειρά σχολίων που δημοσιεύτηκαν την προηγούμενη Πέμπτη, ο λογαριασμός έγραψε πως «είμαι σαν θεός».

Στη συνέχεια έγραψε και άλλα, όπως ότι ο πληθυσμός του κόσμου ήταν «σκλάβοι του» και θα έπρεπε να αλληλοσκοτωθούν πριν αυτοκτονήσουν. Όπως έλεγε, δεν θα έπρεπε να υπάρχουν στον κόσμο ζωντανά πλάσματα, και η ζωή ήταν «λάθος του σύμπαντος».

Πριν τους πυροβολισμούς φέρεται να είχε γράψει πως θα σκότωνε πολλούς πριν αυτοκτονήσει. Μια φωτογραφία που ανέβηκε στο κανάλι δείχνει ένα άτομο που μοιάζει με τον συλληφθέντα να ποζάρει φορώντας εξάρτυση και κάλυμμα προσώπου, που έγραφε πάνω «θεός».

Η ρωσική ιστοσελίδα Baza γράφει ότι ο πατέρας του είπε πως ο γιος του «δεν ήταν θρήσκος, και ποτέ δεν εξέφρασε κακές σκέψεις ή ιδέες».

Ο Ρουστάμ Μινιχάνοφ, πρόεδρος του κυρίως μουσουλμανικού Ταταρστάν, όπου βρίσκεται το Καζάν, είπε ότι ο Γκαλιάβιεφ ήταν νόμιμος κάτοχος όπλου.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους αργότερα την Τρίτη ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, είπε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν έδωσε εντολή να αρχίσει άμεσα επανεξέταση των νόμων περί οπλοκατοχής.

Με πληροφορίες από RT

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκά Νερά: Καταθέτει ο 33χρονος πιλότος- Πώς μπήκαν στη μεζονέτα, πώς σκότωσαν την 20χρονη Καρολίνα