ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Ρουκέτες από τη Γάζα έπληξαν το Τελ Αβίβ

Εκτοξεύσεις ρουκετών από τη Γάζα
Εκτοξεύσεις ρουκετών από τη Γάζα
AP

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος τραυματίστηκε πολύ σοβαρά από ρουκέτες που έπληξαν απόψε την περιοχή του Τελ Αβίβ, ανακοίνωσε η υπηρεσία ασθενοφόρων του Ισραήλ. 

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι Channel 12 TV, ένας πύραυλος έπληξε ένα κτίριο στο προάστιο Χολόν.

Δεν έχει διευκρινιστεί μέχρι στιγμής αν οι τραυματίες βρισκόταν σε αυτό το κτίριο.

Λόγω της «βροχής» ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας διακόπηκαν όλες οι πτήσεις από και προς τον αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ.

Η οργάνωση Χαμάς ανέφερε ότι τα πλήγματα αυτά ήταν η απάντησή της για την καταστροφή, από το ισραηλινό στρατό, ενός πολυώροφου κτιρίου στη Γάζα, όπου στεγάζονταν τα γραφεία πολλών υψηλόβαθμων στελεχών της.

Μια πολυκατοικία ύψους 13 ορόφων κατέρρευσε στη Λωρίδα της Γάζας, αφού επλήγη κατά τους ισραηλινούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς απόψε. Οι ένοικοι του κτιρίου, καθώς και όσοι κατοικούσαν γύρω από αυτό, κλήθηκαν να εκκενώσουν την περιοχή, περίπου μία ώρα πριν από τον βομβαρδισμό.

Η οργάνωση Ισλαμική Τζιχάντ είχε προηγουμένως προειδοποιήσει ότι θα εκτοξεύσει ρουκέτες εναντίον του Τελ Αβίβ στις 21.00, σε αντίποινα για την κατάρρευση του κτιρίου.

«Σε απάντηση για τη στοχοθέτηση πολυκατοικιών και πολιτών, το ραντεβού σας με τις ρουκέτες της αντίστασης στους ουρανούς του Τελ Αβίβ είναι στις 9» το βράδυ, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Άμπου Χάμζα, ο εκπρόσωπος του Ισλαμικού Τζιχάντ.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, η οργάνωση Χαμάς, που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, ανέφερε ότι εκτόξευσε 130 ρουκέτες εναντίον του Τελ Αβίβ.

Στο μεταξύ ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε και άλλος ένας τραυματίστηκε από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών, στη βόρεια Δυτική Όχθη, όπως έγινε γνωστό από πηγή των παλαιστινιακών υπηρεσιών ασφαλείας, με φόντο την κλιμάκωση της βίας στο Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά Εδάφη.

Τα θύματα ήταν μέλη των παλαιστινιακών υπηρεσιών πληροφοριών και δέχτηκαν πυρά σε μια στρατιωτική διάβαση κοντά στη Νάμπλους, ανέφερε αυτή η πηγή, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Νωρίτερα, ο ισραηλινός στρατός υποστήριξε ότι υπήρξε μια «απόπειρα» κάποιων να ανοίξουν πυρ μέσα από ένα αυτοκίνητο στη διασταύρωση της Τάπουα, κοντά στη Νάμπλους. «Οι δράστες εξουδετερώθηκαν επί τόπου», ανέφερε σε αυτήν την ανακοίνωση. Δεν υπήρξαν θύματα από την πλευρά των Ισραηλινών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκά Νερά: Συγκλονίζει ο σύζυγος της 20χρονης Καρολίνας – Τους παρακαλούσαμε να μην μας κάνουν κακό