ΚΟΣΜΟΣ

Σύγκρουση Παλαιστινίων- Ισραήλ: Εκστρατεία εκτελέσεων αρχηγών της Χαμάς από το Ισραήλ

Γάζα Ισραήλ
AP

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις και η υπηρεσία ασφαλείας Σιν Μπετ έχουν πραγματοποιήσει εκστρατεία για τη δολοφονία μιας σειράς ανώτερων αξιωματούχων της Χαμάς στην πόλη της Γάζας και στο Χαν Γιούνις, ανέφερε εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού την Τετάρτη.  

Όπως ανέφερε, θεωρούνται κεντρικά στελέχη του στρατιωτικού αρχηγείου της Χαμάς και συνεργάτες του Μοχάμεντ Ντεφ, στρατιωτικού ηγέτη της οργάνωσης.

Το Ισραήλ έχει πραγματοποιήσει εκατοντάδες αεροπορικά πλήγματα στη Γάζα την Τετάρτη και Παλαιστίνιοι μαχητές έχουν εκτοξεύσει πολλαπλές ομοβροντίες ρουκετών στο Τελ Αβίβ και τη Μπιρσίμπα, στις σφοδρότερες συγκρούσεις της περιοχής εδώ και χρόνια.

Τουλάχιστον 53 είναι οι νεκροί και 320 οι τραυματίες στη Γάζα από τότε που κλιμακώθηκε η βία τη Δευτέρα, ενώ έξι είναι οι νεκροί στο Ισραήλ.

Παλαιστινιακή πηγή είπε ότι οι προσπάθειες για κατάπαυση πυρός από την Αίγυπτο, το Κατάρ και τα Ηνωμένα Έθνη συνεχίζονταν, μα χωρίς να σημειώνεται πρόοδος ως τώρα.

Ο Τορ Γουένεσλαντ, απεσταλμένος του ΟΗΕ για την ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή, είπε πως τα Ηνωμένα Έθνη συνεργάζονταν με όλες τις πλευρές για την αποκατάσταση της ηρεμίας.

Με πληροφορίες από Haaretz, Reuters

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκά Νερά: Επικήρυξαν με 300.000 ευρώ τους δολοφόνους της Καρολίνας - Από εκεί μπήκαν στο σπίτι