ΚΟΣΜΟΣ

Φωτογραφίες - ντοκουμέντο: Εγκλωβισμένοι στο Μινσκ οι 170 επιβάτες

Φωτογραφίες - ντοκουμέντο: Εγκλωβισμένοι στο Μινσκ οι 170 επιβάτες
delfi.lt

Θρίλερ στον αέρα με αεροπλάνο της Ryanair, που αναχώρησε από την Αθήνα με προορισμό το Βίλνιους και υποχρεώθηκε σε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο του Μινσκ από τις αρχές της Λευκορωσίας - Εγκλωβισμένοι στο Μινσκ οι 170 επιβάτες - Φωτογραφίες ντοκουμέντο δημοσιεύουν τα διεθνή ΜΜΕ

Μια πρωτόγνωρη περιπέτεια με πολιτικές διαστάσεις ζουν τις τελευταίες ώρες 170 επιβάτες της της RyanAir που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Βίλνιους.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, στην πτήση επέβαινε ο ακτιβιστής δημοσιογράφος Ρόμαν Προτάσεβιτς και άνδρες μυστικών υπηρεσιών απαίτησαν από το πλήρωμα να δώσει σήμα κινδύνου για την ύπαρξη εκρηκτικών έτσι ώστε να προσγειωθεί το αεροσκάφος στη Λευκορωσία.

Οι 170 επιβάτες της πτήσης παραμένουν εγκλωβισμένοι στο Μινσκ με τους Ευρωπαίους ηγέτες και την ελληνική κυβέρνηση να διαμαρτύρονται έντονα για τις πρακτικές που ακολουθεί η Λευκορωσία του Λουκασένκο.

Φωτογραφίες – ντοκουμέντο που δημοσιεύουν τα διεθνή ΜΜΕ δείχνουν σκυλιά να ψάχνουν τις αποσκευές ενώ οι επιβάτες βρίσκονται «στοιβαγμένοι» σε μια αίθουσα αναμονής.

Δείτε την gallery:

Όπως αναφέρει ο ιστότοπος delfi.lt οι επιβάτες ανέφεραν ότι «είδαμε το Βίλνιους στα παράθυρα του αεροπλάνου και νομίζαμε ότι φτάσαμε, αλλά τελικά μας γύρισαν πίσω», ενώ ο δημοσιογράφους τους είπε «εδώ αντιμετωπίζω τη θανατική ποινή».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης: Απαιτούμε την απελευθέρωση των επιβατών – Αρκετά με τη Λευκορωσία