ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μαρία Σάκκαρη: Έγραψε ιστορία! Στους «4» του Roland Garros με τρομερή εμφάνιση

Μαρία Σάκκαρη
AP Images

Η Μαρία Σάκκαρη νίκησε 2-0 σετ την Ίγκα Σβιόντεκ στον προημιτελικό του Roland Garros και για πρώτη φορά στην καριέρα της κατάφερε να προκριθεί στον ημιτελικό του φημισμένου γαλλικού τουρνουά Grand Slam. Στο πλευρό της ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, πανηγύρισε δεόντως την επιτυχία της.

Με μια τεράστια εμφάνιση, η Μαρία Σάκκαρη έγραψε ιστορία τόσο για την ίδια όσο και για τον ελληνικό αθλητισμό. Η 26χρονη πρωταθλήτρια με εντυπωσιακό τρόπο επικράτησε 2-0 σετ της Ίγκα Σβιόντεκ και κατάφερε να γίνει η πρώτη Ελληνίδα που πέρασε στον ημιτελικό του Roland Garros.

Στον δρόμο για τον τελικό, η Μαρία Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει την Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα από την Τσεχία, σε αναμέτρηση που θα γίνει την Πέμπτη (10.06) στο κεντρικό κορτ PhilippeChatrier στο Παρίσι.

Στον προημιτελικό της Τετάρτης (09.06), η Μαρία Σάκκαρη αν και δεν ξεκίνησε ιδιαίτερα εντυπωσιακά άρχισε σταδιακά να «ανεβάζει» στροφές και έφερε σε πολύ δύσκολη θέση την Ίγκα Σβιόντεκ, νο8 στην Παγκόσμια Κατάταξη. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, Νο17 στην Κατάταξη, βρήκε ρυθμό και πήρε το πρώτο σετ επικρατώντας 6-4.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε ούτε στο δεύτερο σετ, με τη Μαρία Σάκκαρη να παίζει με τεράστια αυτοπεποίθηση και να κάνει μια από τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας της. Επιβάλλοντας τον δικό της ρυθμό πάνω στο κορτ, η Σάκκαρη επικράτησε και στο δεύτερο σετ με το ίδιο σκορ (6-4) και πέτυχε έναν ανεπανάληπτο άθλο για τα δεδομένα του ελληνικού τένις.

Στο πλευρό της Ελληνίδας πρωταθλήτριας ήταν και στον προημιτελικό ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, γιος του πρωθυπουργού της χώρας Κυριάκου, με τον οποίο αποκαλύφθηκε – μέσα από την παρουσία του στις κερκίδες του Roland Garros – πως διατηρούν δεσμό. Οι πανηγυρισμοί του Κωνσταντίνου Μητσοοτάκη μάλιστα καταγράφηκαν κι από τις κάμερες που μετέδωσαν τον αγώνα τηλεοπτικά.

Πλέον, η Μαρία Σάκκαρη – η οποία έγραψε ιστορία και χάρισε μια μοναδική στιγμή μετά το τέλος του αγώνα όταν έκανε δηλώσεις στα ελληνικά μέσα από το κεντρικό κορτ του Roland Garros – είναι έτοιμη για μια ακόμα μεγάλη πρόκληση. Τον ημιτελικό του Grand Slam, που μπορεί να την οδηγήσει ακόμα και στην κορυφή!

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Self test: Αλαλούμ με τη δωρεάν διάθεση - «Πόλεμος» κυβέρνησης- φαρμακοποιών για τα κανάλια διανομής