Iταλία: Άφαντοι οι συγγενείς της 18χρονης που δολοφονήθηκε μετά το «όχι» σε καταναγκαστικό γάμο

Newsbomb

Η Σαμάν Αμπάς, μία 18χρονη κοπέλα που ζούσε με την οικογένειά της στην Ιταλία, δεν ήθελε να παντρευτεί τον ξάδερφό της στο Πακιστάν - Οι εισαγγελικές Αρχές πιστεύουν οτι τη δολοφόνησαν οι συγγενείς της που τα τελευταία 24ωρα έχουν εξαφανιστεί απο προσώπου Γης. Το έγκλημα που δεν έχει ακόμη εξιχνιαστεί, συγκλονίζει την Ιταλία

Ανθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει οι ιταλικές Αρχές για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συγγενών μίας 18χρονης κοπέλας που φέρεται να δολοφονήθηκε απο τους συγγενείς της επειδή αρνήθηκε να παντρευτεί τον ξάδερφό της.

Η αστυνομία πιστεύει πως η οικογένεια της Σαμάν Αμπάς ήθελε να την οδηγήσει στο Πακιστάν για έναν καταναγκαστικό γάμο τον οποίο και αρνήθηκε, εγκαταλείποντας το σπίτι της στη βόρεια Ιταλία.

Ένας εξάδελφός της κοπέλας συνελήφθη στη Γαλλία και εκδόθηκε στην Ιταλία. Ο θείος και ένας ακόμη εξάδελφός της αγνοούνται, ενώ οι γονείς της έχουν καταφύγει στο Πακιστάν. Οι εισαγγελείς υποπτεύονται και τους πέντε για τη δολοφονία της Σαμάν, παρά το γεγονός οτι μέχρι στιγμής δεν έχουν βρεθεί στοιχεία.

Μιλώντας σε έναν Ιταλό δημοσιογράφο μετά την εξαφάνιση της Σαμάν Αμπάς, ο πατέρας της ισχυρίστηκε ότι είχε ταξιδέψει στο Βέλγιο. Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η κοπέλα ζούσε υπό την προστασία των κοινωνικών υπηρεσιών από τον Οκτώβριο, επέστρεψε όμως στο οικογενειακό σπίτι στη Νοβελάρα, κοντά στην Πάρμα, στο τέλος Απριλίου.

Η Σαμάν είχε φύγει πολλές φορές από το σπίτι και είχε βρει καταφύγιο σε ειδική κοινότητα που προστατεύει κοπέλες, θύματα οικογενειακής βίας. Έκανε το λάθος, όμως, να επιστρέψει στο πατρικό της, με την ελπίδα ότι θα μπορούσε να πάρει την ταυτότητά της ώστε να δώσει εξετάσεις για άδεια οδήγησης.

Την δολοφόνησαν χωρίς δισταγμό διότι -όπως φέρεται να είπε η μητέρα της μιλώντας στο τηλέφωνο- «ήταν η μόνη δυνατή λύση». Μόνο και μόνο επειδή η 18χρονη Σαμάν είχε συναντήσει έναν συνομήλικό της Πακιστανό που ζούσε στην Ιταλία και ήθελε να χτίσει ελεύθερα τη ζωή της, χωρίς προσυμφωνημένο, επιβεβλημένο γάμο.

Η εισαγγελέας Isabella Chiesi είπε ότι οι αρχές πιστεύουν πως εξαπατήθηκε να επιστρέψει στο σπίτι. Θεωρεί οτι δεν υπάρχει ελπίδα για θετικό αποτέλεσμα στην υπόθεση, την οποία χαρακτήρισε ως προμελετημένη δολοφονία.

Η αστυνομία ψάχνει σε χωράφια κοντά στη Νοβελάρα για τη νεαρή γυναίκα από τις αρχές Μαΐου και πρόσφατα άρχισε να χρησιμοποιεί ηλεκτρομαγνητικούς αισθητήρες για να ερευνήσει διεξοδικά το έδαφος.

Βίντεο που κυκλοφόρησαν από τις 29 Απριλίου - την ημέρα που οι αρχές πιστεύουν ότι δολοφονήθηκε - δείχνουν τρεις από τους υπόπτους να περπατούν, κρατώντας φτυάρια, λοστούς και μία μπλε τσάντα. Την επόμενη μέρα, ξεχωριστό υλικό δείχνει την έφηβη να εγκαταλείπει το σπίτι μαζί με τους γονείς της.

Την περασμένη εβδομάδα, η Ένωση Ισλαμικών Κοινοτήτων της Ιταλίας (UCOII) εξέδωσε φετβά (θρησκευτική απόφαση) απορρίπτονας τους καταναγκαστικούς γάμους, μετά την εξαφάνιση της Σαμάν Αμπάς.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved