ΚΟΣΜΟΣ

Συνάντηση Μπάιντεν-Πούτιν: «Γιατί φοβάσαι τον Ναβάλνι;» – Πώς αντέδρασαν οι πρόεδροι στην ερώτηση

Μπάιντεν Πούτιν
AP

Μία εκ των ανταποκριτών στη σύνοδο Μπάιντεν-Πούτιν στη Γενεύη πρόλαβε να κάνει μια ερώτηση πριν την έναρξή της και έκανε tweet σχετικά με τις αντιδράσεις των δύο προέδρων.

«Φώναξα στον Πούτιν, γιατί φοβάσαι τον Ναβάλνι τόσο πολύ. Ο Πούτιν με άκουσε και δεν απάντησε. Ο Μπάιντεν μου έσκασε ένα μεγάλο, αστραφτερό χαμόγελο» έγραψε η Τζένιφερ Τζέικομπς, δημοσιογράφος του Bloomberg News.

Η συνάντηση αναμένεται να διαρκέσει 4 με 5 ώρες, με συζητήσεις πάνω σε θέματα όπως ο έλεγχος των εξοπλισμών, οι επιθέσεις χάκερ και οι παρεμβάσεις σε εκλογές. Ωστόσο, όπως αναφέρει το Reuters, σε ένδειξη των τεταμένων σχέσεων, δεν θα περιλαμβάνονται σε αυτήν γεύματα, ενώ οι δύο ηγέτες θα πραγματοποιήσουν ξεχωριστές συνεντεύξεις Τύπου αντί για μία κοινή.

Χώρος συνάντησης των δύο ηγετών είναι η Villa La Grange, δίπλα στη Λίμνη της Γενεύης. Είναι η πρώτη φορά που ο Τζο Μπάιντεν συναντά ως πρόεδρος τον Πούτιν.

Τα θέματα συζήτησης περιλαμβάνουν τον έλεγχο των εξοπλισμών, τις κυρώσεις και τις αμερικανικές κατηγορίες προς τη Ρωσία για παρεμβάσεις σε εκλογικές αναμετρήσεις.

Οι προσδοκίες από τη συνάντηση στη βίλα, που βρίσκεται δίπλα στη λίμνη της Γενεύης, είναι γενικότερα χαμηλές. Και οι δύο ηγέτες έχουν πει ότι ελπίζουν σε πιο σταθερές και προβλέψιμες σχέσεις, αν και τα «μέτωπα» διαφωνίας είναι πολλά.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πανελλήνιες - Πανελλαδικές 2021: Οι πρώτες εκτιμήσεις για τα θέματα σε Αρχαία, Μαθηματικά, Βιολογία