ΚΟΣΜΟΣ

Euro 2020: Η UEFA προειδοποιεί με πρόστιμα για τις μετακινήσεις μπουκαλιών σε συνεντεύξεις Τύπου

Ρονάλντο
AP

Οι ομάδες στο Euro 2020 θα μπορούσαν να δεχτούν πρόστιμα εάν οι παίκτες τους μετακινούν μπουκάλια που παρέχονται από σπόνσορες σε συνεντεύξεις Τύπου, όπως έχουν κάνει τις τελευταίες ημέρες ο Κριστιάνο Ρονάλντο και ο Πολ Πογκμπά.

Τη Δευτέρα ο αρχηγός της Πορτογαλίας, Κριστιάνο Ρονάλντο, μετακίνησε δύο μπουκάλια της Coca-Cola και προέτρεψε τον κόσμο να πίνει νερό. Την επόμενη ημέρα ο Πογκμπά της Εθνικής Γαλλίας, μουσουλμάνος στο θρήσκευμα, διακριτικά απομάκρυνε ένα μπουκάλι της Heineken. Ο Μανουέλ Λοκατέλι της Ιταλίας επίσης αντικατέστησε μια Coca-Cola με νερό την Τετάρτη.

«Η UEFA υπενθύμισε στις ομάδες που συμμετέχουν ότι οι συνεργασίες είναι ζωτικής σημασίας για το τουρνουά και για τη διασφάλιση της ανάπτυξης του ποδοσφαίρου ανά την Ευρώπη» ανέφεραν οι διοργανωτές την Πέμπτη.

Ο διευθυντής του Euro 2020 της UEFA, Μάρτιν Κάλεν, είπε ότι οι παίκτες ήταν υποχρεωμένοι με συμβόλαια, ωστόσο είπε ότι κατανοεί τις ενέργειες παικτών που, σαν τον Πογκμπά, έκαναν τέτοια πράγματα για θρησκευτικούς λόγους.

Στις ομάδες έχουν υπενθυμιστεί οι υποχρεώσεις τους στο πλαίσιο συμβολαίων και ο Κάλεν είπε ότι η επιβολή πειθαρχικών μέτρων αποτελούσε ενδεχόμενο.

Η UEFA δεν σκοπεύει να επιβάλει απευθείας πρόστιμα σε παίκτες και οποιεσδήποτε κυρώσεις είναι στην ευχέρεια των εθνικών ομοσπονδιών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.