ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Σκότωσε και διαμέλισε οικογένεια επειδή νόμιζε ότι έκρυβαν χρυσό από την κατοχή των Ναζί

Γαλλία φόνος
AP

Ενώπιον του δικαστηρίου για τον φόνο και τον διαμελισμό των τεσσάρων μελών μιας οικογένειας βρίσκεται ένας άνδρας στη Γαλλία, ο οποίος είχε πειστεί πως αποθήκευαν χρυσό που είχε κρυφτεί για να μη βρεθεί από τους Ναζί σε ένα υπόγειο σε περιοχή στο δυτικό τμήμα της χώρας.

Ο Ουμπέρτ Καουϊσίν ήταν πεπεισμένος πως ο ίδιος και η γυναίκα του έπεφταν θύματα απάτης για να τους κλέψουν το μερίδιο από έναν υποτιθέμενο θησαυρό, και κατασκόπευε τον γαμπρό του, Πασκάλ Τροαντέκ, ελπίζοντας να το βρει.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Guardian, την ημέρα των φόνων, τον Φεβρουάριο του 2017, πήγε στο σπίτι του Τροαντέκ για να κρυφακούσει συζητήσεις χρησιμοποιώντας ένα στηθοσκόπιο το οποίο ακουμπούσε στα παράθυρα. Ωστόσο τον αντιλήφθηκαν καθώς προσπαθούσε να κλέψει ένα κλειδί.

Ο Καουϊσίν παραδέχτηκε τον φόνο του Τροαντέκ, 49 ετών, με έναν λοστό, και της συζύγου του, Μπριζίτ, 49 ετών, και των δύο παιδιών τους, Σεμπαστιέν, 21 ετών, και Σαρλότ, 18 ετών, στα κρεβάτια τους. Αντιμετωπίζει ποινή ισόβιας κάθειρξης, μα η υπεράσπιση θέλει να αποφύγει τη μέγιστη ποινή για φόνο εκ προμελέτης προτάσσοντας την ψυχική του κατάσταση.

Το μυστήριο γύρω από τη μοίρα της οικογένειας Τροαντέκ, που είχε εξαφανιστεί, είχε συγκλονίσει τη Γαλλία για πάνω από τρεις εβδομάδες το 2017.

Η αστυνομία είπε ότι πως το διώροφο σπίτι τους στο Ορβό, κοντά στη Νάντη, φαινόταν «παγωμένο στον χρόνο», με άπλυτα πιάτα στον νεροχύτη, φαγητό στο τραπέζι κ.α. Εντοπίστηκαν ίχνη αίματος, μα το τι είχε συμβεί αποκαλύφθηκε πλήρως όταν ο 50χρονος ομολόγησε τις πράξεις του.

Οι σχέσεις μεταξύ του Καουϊσίν, που ήταν παντρεμένος με την αδελφή του Πασκάλ Τροαντέκ, Λιντί, και του γαμπρού του ήταν τεταμένες για χρόνια. Ο Καουϊσίν ήταν βέβαιος ότι οι Τροαντέκ έκρυβαν χρυσές ράβδους και νομίσματα που υποτίθεται πως είχε ανακαλύψει ο πατέρας της Λιντί και του Πασκάλ το 2006 στο υπόγειο κτιρίου στο οποίο δούλευε στη Βρέστη.

Ο χρυσός υποτίθεται πως ήταν μέρος ενός φορτίου 50 κιλών που είχε κρύψει η Τράπεζα της Γαλλίας κατά τη γερμανική κατοχή στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο Καουϊσίν πίστευε ότι ο εκλιπών πεθερός του το είχε αφήσει στον Τροαντέκ στη διαθήκη του και ότι η σύζυγός του θα έπρεπε να πάρει μερίδιο. Είπε στην αστυνομία πως πήγε στο σπίτι των θυμάτων του με στηθοσκόπιο για να ακούσει τις συζητήσεις τους από παράθυρα και πόρτες και πέρασε το βράδυ κρυμμένος στο γκαράζ μέχρι η οικογένεια να πάει για ύπνο. Μετά μπήκε στο σπίτι για να κλέψει ένα κλειδί που είχε δει σε ένα σημείο, μα έκανε θόρυβο και το ζευγάρι ξύπνησε.

Ο Πιερ Σενέ, εισαγγελέας της Νάντης, είχε πει πως «χτύπησε και σκότωσε ον Πασκάλ και τη Μπριζίτ Τροαντέκ πρώτα και μετά σκότωσε τον Σεμπαστιέν και την Σαρλότ. Η σκηνή του εγκλήματος ήταν μια σκηνή μεγάλης βίας. Το ακόλουθο βράδυ ο Καουϊσίν επέστρεψε στο σπίτι με σκοπό να το καθαρίσει και να απομακρύνει τα ίχνη αυτών που είχαν συμβεί και να πάρει τα πτώματα. Στις δύο με τρεις ημέρες που ακολούθησαν, προσπάθησε να εξαφανίσει τα πτώματα…φαίνεται ότι τα πτώματα διαμελίστηκαν και κάποια κομμάτια τους θάφτηκαν ενώ άλλα κάηκαν».

Η αστυνομία αργότερα βρήκε 379 μέλη στο αγρόκτημα του Καουϊσίν, σε απομακρυσμένη περιοχή της Βρετάνης.

Όταν ανακρίθηκε για πρώτη φορά από την αστυνομία, ο Καουϊσίν είπε ότι είχε να τους δει χρόνια. Ψυχολόγοι εκτίμησαν ότι έπασχε από οξεία παράνοια.

Η μητέρα του, Ρενέ, είπε στη Le Parisien πως ο γιος της, ο οποίος εργαζόταν ως μηχανικός σε στρατιωτική βάση στη Βρέστη μα είχε πάθει «burnout», μιλούσε συχνά για τον «οικογενειακό θρύλο» του χρυσού. Όπως είπε η ίδια, δεν είχε δει ποτέ χρυσό και άλλοι συγγενείς αμφέβαλλαν πως υπήρξε ποτέ.

Η δίκη θα συνεχιστεί ως τις 9 Ιουλίου. Η σύζυγος του Καουϊσίν κατηγορείται πως τον βοήθησε να εξαφανίσει τα πτώματα.

Με πληροφορίες από Guardian

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Self Τest: «Ναι» από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο στη διάθεσή τους από τα φαρμακεία