ΚΟΣΜΟΣ

Τραγωδία στο Μαϊάμι: Στους 9 οι νεκροί - Αναζητείται Έλληνας φοιτητής και άλλοι 158 αγνοούμενοι

Τραγωδία στο Μαϊάμι: Στους 9 οι νεκροί - Αναζητείται Έλληνας φοιτητής και άλλοι 158 αγνοούμενοι
AP PHOTOS

Στους 9 ανήλθε ο αριθμός των θυμάτων - Ο ομογενής με καταγωγή από την Ξάνθη βρίσκεται στη λίστα των 159 αγνοουμένων

Στους 9 αυξήθηκαν οι νεκροί από την κατάρρευση του πολυώροφου συγκροτήματος κατοικιών κοντά στο Μαϊάμι, ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές.

«Καταφέραμε να βρούμε άλλα τέσσερα πτώματα στα χαλάσματα, καθώς και ανθρώπινα λείψανα» είπε η δήμαρχος της κομητείας του Μαϊάμι-Ντέιντ, Ντανιέλα Λιβάιν Κάβα. «Μέχρι στιγμής, ένας άνθρωπος πέθανε στο νοσοκομείο και έχουμε βρει οκτώ νεκρούς στο σημείο, επομένως επιβεβαιώνω ότι ο αριθμός των νεκρών είναι 9», πρόσθεσε, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

«Συνεχίζουμε τις προσπάθειες για να βρούμε ζωντανούς», είχε δηλώσει νωρίτερα η Λιβάιν Κάβα, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS.

Σχεδόν 150 ένοικοι της πολυκατοικίας παραμένουν αγνοούμενοι.

Στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης συμμετέχουν από σήμερα Ισραηλινοί και Μεξικανοί διασώστες. «Έγινε πρόοδος. Έχουμε άφθονες ομάδες διασωστών. Δεν μας λείπουν οι πόροι, μας λείπει η τύχη. Χρειαζόμαστε περισσότερη τύχη», είπε ο δήμαρχος της κοινότητας Σερφσάιντ, Τσαρλς Μπέρκετ.

Οι δέκα Ισραηλινοί διασώστες έφτασαν σήμερα στο Μαϊάμι και έσπευσαν στον τόπο της τραγωδίας αμέσως μόλις προσγειώθηκε το αεροσκάφος τους. «Είναι μια από τις καλύτερες, ίσως η καλύτερη και πιο έμπειρη ομάδα Ισραηλινών διασωστών. Έχουν συμμετάσχει σε παρόμοιες καταστάσεις σε όλον τον κόσμο» είπε ο Νάσμαν Σάι, υπουργός αρμόδιος για θέματα της εβραϊκής διασποράς.

Περίπου οι μισοί κάτοικοι του Σερφσάιντ είναι Εβραίοι.

Αυτός είναι ο νεαρός ομογενής που αγνοείται στο Μαϊάμι

Ανάμεσα στους αγνοούμενος βρίσκεται και ένας Έλληνας ομογενής με καταγωγή από την Ξάνθη, ο οποίος βρίσκεται στη λίστα των 159 αγνοουμένων μετά την ξαφνική κατάρρευση της 12ώροφης πολυκατοικίας στο Μαϊάμι.

«Παρακαλώ προσευχηθείτε για ένα θαύμα. Ο ανιψιός μου ήταν στο κτήριο που κατέρρευσε στο Μαϊάμι. Σας παρακαλώ προσευχηθείτε να επιζήσει. Μέχρι τώρα δεν έχουμε μάθει τίποτα ακόμα» έγραψε στο Facebook η θεία του 21χρονου Έλληνα ομογενούς που αγνοείται μετά την κατάρρευση του κτηρίου στο Μαϊάμι της Φλόριντα.

Ο αγνοούμενος είναι ο νεαρός Ανδρέα Γιαννιτσόπουλος.«Περιμένω για τους δύο καλύτερους φίλους μου- Ο ένας είναι ο 21χρονος γιος μου» είπε στη Wall Street Journal ο Κώστας Γιαννιτσόπουλος, 55 ετών, από το Σούγκαρλαντ του Τέξας. «Είμαι συντετριμένος» πρόσθεσε.

Ο Αντρέας, φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Βάντερμπιλτ του Νάσβιλ, επισκεπτόταν το Μαϊάμι και έμενε σε οικογενειακό φίλο, που αγνοείται επίσης, είπε ο κ. Γιαννιτσόπουλος. Θα γύριζε πίσω στο σπίτι του την Πέμπτη. Ο Κώστας Γιαννιτσόπουλος είπε πως διατηρεί ελπίδες ότι ο φίλος και ο γιος του, ο οποίος είναι αθλητής, θα βρεθούν ζωντανοί- ωστόσο πρόσθεσε ότι προετοιμάζεται για άσχημα νέα. «Είναι σαν ρόλερ κόστερ» είπε χαρακτηριστικά.

Οι διασώστες συνεχίζουν να εργάζονται για να βρουν πάνω από 150 αγνοούμενους ενοίκους, ενώ ερωτήματα διατυπώνονται σχετικά με τη δομική ακεραιότητα του κτηρίου.

Αξιωματούχοι είπαν πως τρέφουν ελπίδες ότι μερικοί από τους 156 αγνοουμένους μπορεί να είναι ζωντανοί. Οι πυροσβέστες έκαναν χθες πρόοδο όσον αφορά την κατάσβεση μιας φωτιάς που σιγοκαίει και καπνίζει κάτω από τα συντρίμμια του ηλικίας 40 ετών κτηρίου, επιτρέποντας στους διασώστες να ερευνούν με λιγότερους περιορισμούς, δήλωσαν οι αξιωματούχοι.

Με τη βοήθεια σκύλων, συσκευών σάρωσης με υπέρυθρες ακτίνες και βαρύ εξοπλισμού, οι διασώστες συνεχίζουν να ελπίζουν ότι άνθρωποι μπορεί να έχουν επιζήσει μέσα σε θυλάκους αέρα που μπορεί να έχουν σχηματισθεί μέσα στα συντρίμμια.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Έρευνα: Αρχαίος κορονοϊός είχε εμφανιστεί πριν 25.000 χρόνια στην Ασία - Πώς είχε τελειώσει