ΚΟΣΜΟΣ

Mέγκαν-Χάρι: Πόσο πλούσιο είναι το «έκπτωτο» πριγκιπικό ζεύγος που έφερε τα πάνω-κάτω στο Μπάκιγχαμ;

Mέγκαν-Χάρι: Πόσο πλούσιο είναι το «έκπτωτο» πριγκιπικό ζεύγος που έφερε τα πάνω-κάτω στο Μπάκιγχαμ;

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μάρκλ «παραιτήθηκαν» από τη βασιλική οικογένεια της Βρετανίας στις αρχές του 2020, εγκατέλειψαν το Λονδίνο και ξεκίνησαν μία νέα ζωή σε μία πολυτελή έπαυλη στην Καλιφόρνια.

Πριν αναχωρήσουν...με πάταγο από το Παλάτι του Μπάκιγχαμ και τη Μεγάλη Βρετανία, ο Μέγκαν και η Χάρι ζούσαν σαν...κανονικά μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Με άλλα λόγια το 95% των δαπανών τους πληρωνόταν από το χαρτοφυλάκιο του Δουκάτου της Κορνουάλης που ανήκει στον πρίγκιπα Κάρολο, πατέρα του Χάρι. Το υπόλοιπο 5% των εξόδων τους καλυπτόταν από το λεγόμενο Sovereign Grant, που χρηματοδοτείται από τους φορολογούμενους, σύμφωνα με τον ιστότοπό τους.

Όταν ο Χάρι και ο Μέγκαν ανακοίνωσαν ότι παραιτούνται από τα καθήκοντά τους ως μέλη του Μπάκιγχαμ, διαβεβαίωσαν πως θέλουν να πετύχουν οικονομική ανεξαρτησία από την οικογένεια του Πρίγκιπα Χάρι.

Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ βρήκαν τρόπο να διατηρήσουν τον τρόπο ζωής τους. Τον Ιούνιο του 2020, αγόρασαν ένα ακίνητο στο Μοντεσίτο της Καλιφόρνια, αξίας 14,7 εκατομμυρίων δολαρίων για τους ίδιους και τα δύο παιδιά τους:

Τον Άρτσι που γεννήθηκε στις 6 Μαΐου του 2019 στο Λονδίνο και τη Λίλιμπετ-Νταϊάνα που γεννήθηκε στις 4 Ιουνίου του 2021, στη Σάντα Μπάρμπαρα της Καλιφόρνια.

Μετά το «πολύκροτο» διαζύγιο το ζεύγος είναι πλέον υπεύθυνο για την προσωπική του ασφάλεια, η οποία σύμφωνα με το Forbes μπορεί να στοιχίζει έως και 3 εκατομμύρια δολάρια ετησίως.

Η περιουσία του Χάρι και της Μέγκαν

Αμέσως μετά τη μετακόμισή τους από τη Βρετανία, το ζευγάρι βασίστηκε στην περιουσία ύψους 13 εκατομμυρίων δολαρίων που κληρονόμησε ο πρίγκιπας Χάρι από τη μητέρα του, πριγκίπισσα Νταϊάνα, η οποία πέθανε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα το 1997.

Ο Χάρι έλαβε το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων μετά τα 30α γενέθλιά του τον Σεπτέμβριο του 2014.

Επιπλέον, η Μαρκλ «προσέφερε» 2 εκατομμύρια δολάρια από την εργασία της στην τηλεόραση και τα έσοδά της από τις ταινίες, ανέφερε το Forbes.

Ενσάρκωσε τη Rachel Zane σε 108 επεισόδια της τηλεοπτικής σειράς "Suits", την οποία εγκατέλειψε το 2018 πριν από τον γάμο της με τον Χάρι.

«Έχω τα χρήματα που μου άφησε η μαμά μου, χωρίς τα οποία, δεν θα μπορούσαμε να το κάνουμε όλο αυτό», δήλωσε ο Χάρι στην Όπρα Ουίνφρεϊ στην πολύκροτη συνέντευξη τον Μαρτίο του 2021.

Το ακριβές μέγεθος της περιουσίας τους δεν είναι γνωστό, αλλά συνεχίζει να αυξάνεται καθώς το ζεύγος υπογράφει «χρυσά συμβόλαια» στον κλάδο της ψυχαγωγίας.

Netflix

Τον Σεπτέμβριο του 2020, ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ υπέγραψαν ένα πολυετές συμβόλαιο ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων με τη Netflix για την παραγωγή ντοκιμαντέρ, ταινιών μεγάλου μήκους, εκπομπών και προγραμμάτων για παιδιά.

«Η ζωή μας, ανεξάρτητη η μία από την άλλη και ως ζευγάρι, μας επέτρεψε να κατανοήσουμε τη δύναμη του ανθρώπινου πνεύματος: του θάρρους, της ανθεκτικότητας και της ανάγκης για αλληλεπίδραση», ανέφερε το ζευγάρι στη σχετική ανακοίνωση.

«Μέσα από τη δουλειά μας με διαφορετικές κοινότητες και περιβάλλοντα, θέλουμε να φωτίσουμε ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και να εστιάσουμε στη δημιουργία περιεχομένου που θα ενημερώνει, αλλά θα προσφέρει και ελπίδα».

Τον Απρίλιο του 2021, ο Χάρι και η Μέγκαν ανακοίνωσαν το πρώτο έργο στο Netflix σε συνεργασία με τη δική τους εταιρεία παραγωγής, την Archewell Productions. Με τίτλο "Heart of Invictus", η σειρά πολλαπλών επεισοδίων θα εξετάσει την εκπαίδευση των αθλητών στους Αγώνες Invictus Games καθώς προετοιμάζονται για το 2022.

Το Invictus Game Foundation, που δημιουργήθηκε το 2014 με τον πρίγκιπα Χάρι ως «ιδρυτή προστάτη», δίνει σε ανθρώπους που έχουν εμπειρία από «τραυματισμούς ή ασθένειες που τους άλλαξαν τη ζωή» λόγω της στρατιωτικής τους θητείας την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην αθλητική διοργάνωση τύπου Ολυμπιακών Αγώνων.

Spotify

Τον Δεκέμβριο του 2020, ο πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγός του επέκτειναν «το αποτύπωμά» τους στα μέσα ενημέρωσης, ανακοινώνοντας συνεργασία με την Spotify.

Το ζεύγος σχεδιάζει να δημιουργήσει podcast μέσω του βραχίονα Archewell Audio που θα ενημερώνει και θα διασκεδάζει.

Οι όροι της συμφωνίας δεν ανακοινώθηκαν, το συμβόλαιο ωστόσο μπορεί να αξίζει έως και 35 εκατομμύρια δολάρια, δήλωσε ειδικός του κλάδου στο Newsweek.

Το πρώτο podcast του ζευγαριού προβλήθηκε στο τέλος του 2020. Επικεντρώθηκε στην ταραχώδη χρονιά που πέρασε και πρόσφερε ελπίδα για την επόμενη.

Βιβλία

Στις 8 Ιουνίου κυκλοφόρησε το βιβλίο της Μέγκαν Μαρκλ με τίτλο «Το Παγκάκι» (The Bench) και έφτασε γρήγορα στην πρώτη θέση της λίστας των best seller των New York Times στην κατηγορία των παιδικών βιβλίων.

Το βιβλίο «γεννήθηκε» από ένα ποίημα που έγραψε για τον Πρίγκιπα Χάρι την Ημέρα του Πατέρα και «καταγράφει στιγμές αγάπης και εμπειρίες μεταξύ μπαμπάδαν και γιων», σύμφωνα με ανάρτηση στον ιστότοπο του ζευγαριού.

«Ενώ αυτό το ποίημα ξεκίνησε ως ερωτική επιστολή στον άντρα και τον γιο μου, βλέπω ότι τα καθολικά ζητήματα της αγάπης, της εκπροσώπησης και της συμμετοχής βρίσκουν απήχηση στις κοινότητες παντού», είπε.

Η εφημερίδα Sun έγραψε ότι η Μέγκαν θα μπορούσε να έχει λάβει προκαταβολή περίπου 700.000 δολαρίων για το βιβλίο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σύψας: Χαμηλότερος από το 2020 ο κίνδυνος καραντίνας αλλά δεν είναι μηδέν