ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Επίσκεψη της Μέρκελ στον τόπο της τραγωδίας

Γερμανία: Επίσκεψη της Μέρκελ στον τόπο της τραγωδίας

Η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ επισκέφθηκε την Κυριακή τις πληγείσες περιοχές και υποσχέθηκε οικονομική βοήθεια 300 εκ. ευρώ - Μεγαλύτερο πακέτο ανοικοδόμησης θα συζητηθεί την Τετάρτη στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Τα ακραία φαινόμενα στην Γερμανία και τις γειτονικές περιοχές στοίχισαν τη ζωή σε 183 ανθρώπους ενώ δεκάδες είναι οι αγνοούμενοι.

Η Μέρκελ με ειδικές μπότες περπάτησε μέσα από το χωριό Schuld στο κρατίδιο Ρηνανία-Παλατινάτο, μία από τις δύο περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο στη δυτική Γερμανία.

Η Καγκελάριος μίλησε με τους κατοίκους και άκουσε τις μαρτυρίες τους. Τουλάχιστον 156 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την Τετάρτη στις χειρότερες πλημμύρες της Γερμανίας.

Μόνο στο κρατίδιο Ρηνανίας-Παλατινάτου, οι τοπικές αρχές ανέφεραν 110 νεκρούς και 670 τραυματίες. Τουλάχιστον 27 άτομα έχασαν τη ζωή τους στο γειτονικό Βέλγιο.

Τα πληρώματα διάσωσης και στις δύο χώρες απομακρύνουν τα ερείπια για να βρουν θύματα και επιζώντες, συχνά σε επικίνδυνες συνθήκες. Η γερμανική αστυνομία ανέπτυξε ταχύπλοα και δύτες για να ανακτήσει πτώματα που παρασύρθηκαν από τους χειμάρρους.

Οι κατακλυσμιαίες βροχές έπληξαν επίσης την Ελβετία, το Λουξεμβούργο και τις Κάτω Χώρες. Καθώς τα νερά άρχισαν να υποχωρούν στη Ρηνανία-Παλατινάτο και τη γειτονική Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία, η ανησυχία μετατοπίστηκε νότια στην περιοχή της Άνω Βαυαρίας της Γερμανίας, όπου οι αδιάκοπες βροχές κατέκλυσαν υπόγεια και οδήγησαν ποταμούς και κολπίσκους αργά το Σάββατο σε υπερχειλίσεις.

Ο Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Olaf Scholz, δεσμεύθηκε να παραχωρήσει περισσότερα από 300 εκατομμύρια ευρώ ως βοήθεια έκτακτης ανάγκης για άτομα που έχασαν σπίτια και επιχειρήσεις. Το Υπουργικό συμβούλιο θα συζητήσει ένα πολύ μεγαλύτερο πακέτο ανοικοδόμησης την Τετάρτη.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Φολέγανδρος: Πώς έγινε το ειδεχθές έγκλημα - Τι είπε στους Αστυνομικούς ο δολοφόνος της Γαρυφαλλιάς