ΚΟΣΜΟΣ

Βίντεο: Δραματική διάσωση μωρού μετά από πλημμύρες στην Κίνα-Η μητέρα του θυσιάστηκε για να το σώσει

Κίνα
CCTV via BBC

Διασώστες στην Κίνα είπαν ότι έχασε τη ζωή της μια γυναίκα η οποία κατάφερε να σώσει το μωρό της όταν μια κατολίσθηση και πλημμύρες έπληξαν το σπίτι τους.

Διασώστες στην Κίνα είπαν πως μια γυναίκα η οποία κατάφερε να σώσει το μωρό της όταν μια κατολίσθηση λάσπης και πλημμύρες έπληξαν το σπίτι τους, έχασε τελικά τη ζωή της.

Όπως γράφει το BBC, το κοριτσάκι ανασύρθηκε ζωντανό την Τετάρτη, αφού είχε παραμείνει πάνω από 24 ώρες θαμμένο κάτω από συντρίμμια.

Σύμφωνα με αναφορές, ισχυρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν την κατολίσθηση στο χωριό Γουανγκζονγκντιάν, στην επαρχία Χενάν.

Η περιοχή έχει δει μεγάλης κλίμακας πλημμύρες εξαιτίας ισχυρότατων βροχοπτώσεων, με πάνω από 50 νεκρούς και περίπου 400.000 ανθρώπους εκτοπισμένους από τα σπίτια τους.

Εικόνες από τη διάσωση του μωρού έχουν κυκλοφορήσει ευρύτατα στην Κίνα. Το κοριτσάκι θεωρείται πως είναι περίπου τριών- τεσσάρων μηνών.

«Άκουσα τη φωνή του μωρού και εκείνη τη στιγμή οι διασώστες είχαν ήδη καταφθάσει και μπόρεσαν να σώσουν το παιδί. Η μητέρα της την είχε πετάξει σε ένα σημείο ψηλά» είπε ένα μέλος της οικογένειας σε κινεζική εφημερίδα.

Το μωρό μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε πως είναι σώο και αβλαβές. Το πτώμα της μητέρας βρέθηκε την Πέμπτη. Όπως είπαν διασώστες, ήταν παγωμένο σε θέση όπου φαινόταν σαν να σηκώνει κάτι ψηλά.

Με πληροφορίες από BBC

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κικίλιας: Αυτή είναι η αμοιβή σε γιατρούς - φαρμακοποιούς για εμβολιασμούς και κλείσιμο ραντεβού