ΚΟΣΜΟΣ

«Βόμβα - νίντζα»: Χρήση ειδικού πυραύλου Hellfire σε πλήγμα κατά του ISIS στο Αφγανιστάν

πύραυλος
Φωτογραφία αρχείου
AP

Ποιο είναι το όπλο που χρησιμοποιήθηκε κατά των τρομοκρατών του ISIS-K, σύμφωνα με τη Wall Street Journal. 

Το Πεντάγωνο χρησιμοποίησε έναν ειδικό πύραυλο Hellfire που δεν έφερε εκρηκτικά για να χτυπήσει εξτρεμιστές του Ισλαμικού Κράτους (ISIS-K) στο Αφγανιστάν το Σάββατο, σε αντίποινα για τη βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο της Καμπούλ την προηγούμενη εβδομάδα, μετέδωσε η Wall Street Journal, επικαλούμενη δύο Αμερικανούς αξιωματούχους.

Το αεροπορικό πλήγμα έγινε από ένα drone τύπου Reaper που απογειώθηκε από την περιοχή του Περσικού Κόλπου και είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο εξτρεμιστές που σχετίζονταν με το παρακλάδι του ISIS στο Αφγανιστάν. Επίσης, ένα τρίτο άτομο τραυματίστηκε. Το Πεντάγωνο δεν αποκάλυψε τις ταυτότητες των ατόμων που στοχοποιήθηκαν.

Ο πύραυλος που χρησιμοποιήθηκε, σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, είναι γνωστός ως R9X και έχει κάποιες ιδιαιτερότητες: Αντί να εκρήγνυται, εκτοξεύει έξι μεγάλες λεπίδες που βρίσκονται στο εσωτερικό του, οι οποίες εξαπολύονται την τελευταία στιγμή για να χτυπήσουν τον επιλεγμένο στόχο. Αυτό, όπως εκτιμάται, επιτρέπει υψηλά επίπεδα ακριβείας και μειώνει το ενδεχόμενο απωλειών μεταξύ αμάχων.

Το όπλο αυτό, που έχει βασιστεί στον γνωστό πύραυλο Hellfire, αποκαλείται «ιπτάμενο Ginsu» (πρόκειται για τα δημοφιλή μαχαίρια που πωλούνταν παλιά μέσω telemarketing) ή «βόμβα νίντζα».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μπουλμπασάκος στο Newsbomb.gr: Ας μην προτρέχουμε να αποκλείσουμε το καθολικό lockdown