ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: Η Γαλλία σκοπεύει να χορηγήσει τρίτη δόση εμβολίου σε 18 εκατομμύρια πολίτες έως το 2022

Κορονοϊός: Η Γαλλία σκοπεύει να χορηγήσει τρίτη δόση εμβολίου σε 18 εκατομμύρια πολίτες έως το 2022

Τρίτη αναμνηστική δόση εμβολίου κατά του κορωνοϊού σε 19 εκατομμύρια άτομα μέχρι τις αρχές του 2022 έχει θέσει ως στόχο η Γαλλία, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος της χώρας.

Η Ανώτατη Αρχή Υγείας στη Γαλλία έκανε σύσταση για τρίτη ενισχυτική δόση σε άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών και σε άτομα με υποκείμενα νοσήματα.

H τρίτη ενισχυτική δόση θα δοθεί, κατόπιν σύστασης που έκανε η Ανώτατη Αρχή Υγείας σε άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών και στα άτομα με υποκείμενα νοσήματα.
Ανακοινώνοντας ότι οι υποψήφιοι για την τρίτη δόση εμβολίου μπορούν να κλείνουν πλέον τα ραντεβού τους , ο Γάλλος αξιωματούχος εξήγησε ότι πρόκειται για σημαντική υγειονομική απαίτηση για την διεύρυνση της προστασίας, όπως δείχνουν μελέτες.

«Μιλάμε για 18 εκατομμύρια ανθρώπους περίπου οι οποίοι είναι υποψήφιοι για τρίτη δόση. Ελπίζουμε ότι 12,4 εκατομμύρια θα έχουν λάβει την αναμνηστική δόση μέχρι το τέλος του έτους και οι υπόλοιποι στις αρχές του επομένου», είπε.

Πλήρως εμβολιασμένοι περισσότεροι απο τους μισούς Γάλλους

Τα στοιχεία δείχνουν ότι το 58,8% του πληθυσμού στην Γαλλία έχει εμβολιασθεί πλήρως, ενώ περισσότερο του 65% έχει λάβει μία δόση αφού έχει νοσήσει από την Covid-19.

Το τέταρτο κύμα της επιδημίας υποχωρεί στην Γαλλία, ωστόσο η κυβέρνηση έχει υιοθετήσει επιφυλακτική στάση εν όψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς μετά τις θερινές διακοπές.

Οι εμβολιασμοί αυξήθηκαν τους τελευταίους μήνες, οι Γάλλοι χρειάζονται υγειονομικό πιστοποιητικό για να έχουν πρόσβαση σε εστιατόρια, μπαρ, μουσεία και αθλητικές δραστηριότητες.

Δεν υπάρχει συναίνεση μεταξύ επιστημόνων και φορέων σχετικά με το εάν είναι απαραίτητη μια τρίτη δόση.

Την περασμένη εβδομάδα, ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), Τέντρος Γκεμπρεγιέσους, είπε ότι τα δεδομένα για τις αναμνηστικές δόσεις δεν ειναι καταληκτικά. Προηγουμένως είχε πει ότι πρέπει να σταματήσουν και ότι οι αρχές πρέπει να επικεντρωθούν στην παράδοση εμβολίων στα φτωχότερα κράτη.

Πηγή: Reuters

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Διαβάστε επίσης:

Ανασχηματισμός: Τα κλικ από την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης - Τα μηνύματα των υπουργών

Επιδείνωση του καιρού: Πού θα βρέχει την Τετάρτη - Τοπικές μπόρες στην Αττική

Έκθετος ο Ευάγγελος Αποστολάκης – Όλο το παρασκήνιο της μη αποδοχής