ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανασχηματισμός: Τα κλικ από την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης - Τα μηνύματα των νέων στελεχών

Ανασχηματισμός: Τα κλικ από την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης - Τα μηνύματα των νέων στελεχών

Τελέστηκε η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης στο Προεδρικό Μέγαρο λίγο μετά τις 4 το απόγευμα της Τρίτης (31/08). Όπως ήταν φυσικό στο επίκεντρο των συζητήσεων, πριν ξεκινήσει η τελετή, βρέθηκε η παραίτηση του Ευάγγελου Αποστολάκη από τη θέση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας.

Χωρίς απρόοπτα και παρουσία του Πρωθυπουργού τελέστηκε η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης στο Προεδρικό Μέγαρο ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Όλοι οι νέοι υπουργοί και υφυπουργοί ορκίστηκαν με θρησκευτικό όρκο, παρών ήταν και ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μεγάλος απών από την ορκωμοσία ήταν ο Ευάγγελος Αποστολάκης, ο οποίος τελικά δεν αποδέχθηκε την υπουργοποίηση του στο νεοσύστατο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, που μετά τις ραγδαίες εξελίξεις μπαίνει στον «πάγο».

Η τελετή ορκωμοσίας

Τα κλικ της ορκωμοσίας και τα νέα στελέχη

Λίγο πριν από τις 4 το απόγευμα της Τρίτης τα νέα πρόσωπα της κυβέρνησης μαζί με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη πέρασαν το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου για να ορκιστούν.

Ο Υπουργός Προστασίας του πολίτη Παναγιώτης ΘεοδωρικάκοςINTIME / ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ο νέος υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο για την ορκωμοσία του δήλωσε ότι η είσοδός του στην κυβέρνηση είναι μια πρόκληση. «Και νομίζω με την άψογη συνεργασία με τον Κώστα Καραμανλή θα φέρουμε τα αποτελέσματα που πρέπει τα οποία ήδη έχουν έρθει και έχουν προχωρήσει. Δεν έχουμε να πούμε κάτι καινούργιο, μπορούν να εξειδικευθούν περισσότερο».

Βασίλης Κικίλιας
Ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλειος ΚικίλιαςINTIME / ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ο νέος υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης επίσης προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο δήλωσε: «Μεγάλη τιμή, μεγάλη εμπιστοσύνη, μεγάλη και η ευθύνη. Πολλή δουλειά και λίγα λόγια. Έχουμε πολλή δουλειά. Δεν σταματά το κυβερνητικό έργο. Από έναν άνθρωπο που έχει βρεθεί διασωληνωμένος, δίνω το μήνυμα ότι είμαι δίπλα στους ανθρώπους που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε ΜΕΘ, δίπλα στις οικογένειές τους. Και να ακούσουν όσοι διστάζουν για να μην βρεθούν σε αυτή τη θέση, να εμβολιαστούμε όλοι, για την υγεία μας πρώτα απ' όλα και μετά για το κοινωνικό σύνολο».

Θανάσης Πλεύρης Ορκωμοσία
Ο νέος υπουργός Υγείας Θανάσης Πλεύρης με τη σύζυγό τουΙΝΤΙΜΕ / ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

«Πολλή δουλειά», δήλωσε η νέα αναπληρώτρια υπουργός Υγείας αρμόδια για τις υπηρεσίες Υγείας Ασημίνα Γκάγκα η οποία μετά από σχετική ερώτηση για τη συνεργασία που είχε με τον κ. Κοντοζαμάνη απάντησε πως ήταν «εξαιρετική».

Η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Ασημίνα ΓκάγκαINTIME / ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Όπως ανέφερε ο ΣΚΑΪ, κατά την είσοδό της στο προεδρικό Μέγαρο αρνήθηκε ευγενικά στους φωτογράφους να κατεβάσει τη μάσκα της προκειμένου να φωτογραφηθεί.

Νίκος Χαρδαλιάς
Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος ΧαρδαλιάςINTIME / ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκης Θεοδωρικάκος αρκέστηκε να πει «Ευχαριστώ, θα τα πούμε στην τελετή παράδοσης στο υπουργείο».

Εικόνες από την ορκωμοσία:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πέθανε ο πρώην τραγουδιστής των Magic de Spell Νίκος Μαϊντάς

La Casa de Papel: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις λίγο πριν την κυκλοφορία της 5ης σεζόν

«The Expendables 4»: H Μέγκαν Φοξ στην ομάδα των «Αναλώσιμων»