ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ο Τζο Μπάιντεν επισκέφθηκε Αμερικανούς στρατιωτικούς που τραυματίστηκαν στην Καμπούλ

Ο Τζο Μπάιντεν
Ο Τζο Μπάιντεν
AP Photo/Susan Walsh

ΗΠΑ: Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν επισκέφθηκε Αμερικανούς στρατιωτικούς που τραυματίστηκαν στην επίθεση του ΙΚ στην Καμπούλ την περασμένη εβδομάδα.

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν επισκέφθηκε χθες Πέμπτη, συνοδευόμενος από την πρώτη κυρία των ΗΠΑ, νοσοκομείο όπου νοσηλεύονται τραυματίες Αμερικανοί στρατιωτικοί, τρεις ημέρες μετά την οριστική αποχώρηση των ενόπλων δυνάμεων της χώρας του από το Αφγανιστάν.

«Ο πρόεδρος και η πρώτη κυρία επισκέφθηκαν τραυματισμένους στρατιώτες στο στρατιωτικό ιατρικό κέντρο Ουόλτερ Ριντ», ανέφερε σε ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε ο Λευκός Οίκος, αποφεύγοντας να διευκρινίσει εάν ο κ. Μπάιντεν είδε στρατιώτες οι οποίοι τραυματίστηκαν στην επίθεση του Ισλαμικού Κράτους στο Χορασάν (ΙΚΧ) στο αεροδρόμιο της Καμπούλ την 26η Αυγούστου.

Στο στρατιωτικό νοσοκομείο αυτό, που δεν απέχει πολύ από την Ουάσινγκτον, έχουν εισαχθεί πάνω από δέκα αμερικανοί στρατιωτικοί που τραυματίστηκαν στην επίθεση αυτή, σύμφωνα με ΜΜΕ εξειδικευμένα στην κάλυψη στρατιωτικών ζητημάτων.

Την Κυριακή ο πρόεδρος των ΗΠΑ υποδέχθηκε στο ταρμάκ της αεροπορικής βάσης Ντόβερ (Ντέλαγουερ) τα πτώματα των 13 αμερικανών στρατιωτικών οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους στην επίθεση του ΙΚΧ, που πιστεύεται ότι διαπράχθηκε από βομβιστή-καμικάζι.

Συνολικά η τρομοκρατική ενέργεια αυτή στοίχισε τη ζωή σε πάνω από εκατό ανθρώπους, κυρίως Αφγανούς που προσπαθούσαν να μπουν στο αεροδρόμιο, με την ελπίδα πως θα επιβιβάζονταν σε κάποια πτήση για να φύγουν από τη χώρα και να σωθούν από το καθεστώς των Ταλιμπάν, που ανακατέλαβαν την εξουσία τη 15η Αυγούστου, εν μέσω της χαοτικής αποχώρησης των ξένων δυνάμεων.

Επρόκειτο για την πιο πολύνεκρη επίθεση εναντίον των δυνάμεων των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν από το 2011.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης

Μίκης Θεοδωράκης: Οι σημαντικότεροι σταθμοί της ζωής του - Δείτε το Infographic του Newsbomb.gr

Mad Clip: Οι κάμερες «μίλησαν»! Η τρελή πορεία προς το θάνατο - Τι κατέθεσε ο οδηγός του Audi R8

Μίκης Θεοδωράκης: Τι συμβαίνει όταν στη χώρα κηρύσσεται «εθνικό πένθος»