ΚΟΣΜΟΣ

Υπόθεση Γκάμπι Πετίτο: Στην 22χρονη ανήκει η σορός που βρέθηκε – Τη δολοφόνησαν λέει ο ιατροδικαστής

Γκάμπι Πετίτο
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της εξαφάνισης της 22χρονης Γκάμπι Πετίτο με τον ιατροδικαστή να αποφαίνεται ότι η νεαρή γυναίκα έπεσε θύμα δολοφονίας
AP PHOTO

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της εξαφάνισης της 22χρονης Γκάμπι Πετίτο με τον ιατροδικαστή να αποφαίνεται ότι η νεαρή γυναίκα έπεσε θύμα δολοφονίας

Στην Γκάμπι Πετίτο ανήκει η ανθρώπινη σορός που βρέθηκε σε απομακρυσμένη περιοχή στο Γουαϊόμινγκ των ΗΠΑ και συγκεκριμένα στο εθνικό πάρκο Grand Teton όπως ανακοίνωσε ο ιατροδικαστής που πραγματοποίησε τη νεκροψία.

Όπως, μάλιστα, ανακοίνωσε το FBI που έχει αναλάβει την έρευνα για την υπόθεση της Γκάμπι Πετίτο, ο ιατροδικαστής αποφάνθηκε ότι μιλάμε για δολοφονία. Ωστόσο ο ιατροδικαστής δεν ανακοίνωσε ακριβή αιτία θανάτου περιμένοντας τα τελικά στοιχεία των εργαστηριακών αναλύσεων που έχει ζητήσει.

Η σορός της Γκάμπι Πετίτο βρέθηκε την Κυριακή σε μια απομακρυσμένη περιοχή γεμάτη με θάμνους σε απόσταση περίπου 48χλμ. βορειοανατολικά της πόλης Τζάκσον του Γουαϊόμινγκ.

Με αφορμή την ανακοίνωση των ευρημάτων του ιατροδικαστή το FBI επανέλαβε την έκκλησή του για πληροφορίες σχετικά με τον φίλο της Γκάμπι Πετίτο, τον Μπράιν Λόντρι ο οποίος θεωρείται «πρόσωπο ενδιαφέροντος» για την υπόθεση που έχει συγκλονίσει τις ΗΠΑ και παραμένει άφαντος τις τελευταίες ημέρες.

Σε κάμερα για ελάφια η τελευταία εικόνα του φίλου της Γκάμπι Πετίτο;

Οι γονείς του Λόντρι έχουν πει στους πράκτορες του FBI ότι η τελευταία φορά που είδαν τον 23χρονο γιο τους, με τον οποίο η Γκάμπι Πετίτο πραγματοποίησε ένα ταξίδι με τροχόσπιτο στις ΗΠΑ, ήταν πριν από μια εβδομάδα όταν και τους ενημέρωσε ότι θα ξεκινήσει μια περιήγηση μόνος του στην περιοχή του Carlton Reserve στη Φλόριντα.

Οι αστυνομικοί και οι πράκτορες που ασχολούνται με την υπόθεση έχουν ήδη ερευνήσει ένα μεγάλο τμήμα της περιοχής αυτής, το 75% της οποίας είναι γεμάτη από νερό, χρησιμοποιώντας ελικόπτερα, drones και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν βρει κάποιο ίχνος του Λόντρι.

Την Τρίτη οι αρχές στη Φλόριντα ανακοίνωσαν, πάντως, ότι εξετάζουν την εικόνα από μια κάμερα για ελάφια στην οποία έχει καταγραφεί μια φιγούρα που ομοιάζει με αυτή του αγνοούμενου φίλου της Γκάμπι Πετίτο.

Ο Σαμ Μπας στον οποίο ανήκει η κάμερα είπε ότι είδε την εικόνα του άντρα με σακίδιο πλάτης παρόμοιο με αυτό που είχε ο Λόντρι στις 6:17 το πρωί της Δευτέρας. «Δεν λέω ότι είναι αυτός αλλά όποιος καταγράφηκε από την κάμερα στην κάμερα που βρίσκεται στην περιοχή Μπέικερ στη Φλόριντα μοιάζει αρκετά με τον Μπράιαν Λόντρι» έγραψε ο Μπας για τη φωτογραφία που ανήρτησε στο Facebook.

H φωτογραφία του άνδρα που θυμίζει τον Μπράιαν ΛόντριFacebook/Sam Bas

Το χρονικό της υπόθεσης

Στις 11 Σεπτεμβρίου, η οικογένεια της Γκάμπι ανέφερε την εξαφάνισή της στο αστυνομικό τμήμα του North Port της Φλόριντα. Εξαφανίστηκε στις δυτικές Ηνωμένες Πολιτείες κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού με τον αρραβωνιαστικό της, Μπράιν Λόντρι, ο οποίος επέστρεψε στο σπίτι του χωρίς την 22χρονη, την 1η Σεπτεμβρίου.

Η Πετίτο εργαζόταν ως τεχνικός φαρμακείου για να εξοικονομήσει χρήματα για το ταξίδι. Γνώρισε τον 23χρονο αρραβωνιαστικό της , στο Λύκειο Bayport-Blue Point στο Λονγκ Άιλαντ, σύμφωνα με τον πατριό της. Είναι η μεγαλύτερη από έξι αδέλφια.

Το ζευγάρι έφυγε από τη Νέα Υόρκη στις 2 Ιουλίου για ένα ταξίδι τεσσάρων μηνών με βαν και άρχισε να κάνει χαρούμενες και ανέμελες αναρτήσεις για το ταξίδι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Ταξιδεύοντας στον κόσμο με το μικροσκοπικό μας βαν» και «Τέχνη, γιόγκα και λαχανικά» είναι οι τίτλοι σε μερικές από τις αναρτήσεις της άτυχης κοπέλας.

Στο TikTok, το hashtag #gabbypetito προβλήθηκε περισσότερες από 220 εκατομμύρια φορές. Το τεράστιο ενδιαφέρον για την υπόθεση προκάλεσε δεκάδες θεωρίες συνωμοσίας και χιλιάδες αναρτήσεις για την πιθανή τύχη του κοριτσιού

Ο εξαφανισμένος αρραβωνιαστικός

Ο Λόντρι επέστρεψε στη Φλόριντα με το βανάκι τους την 1η μέρα του Σεπτέμβρη, όμως η Γκάμπι δεν ήταν μαζί του. Αρνήθηκε να συνεργαστεί με την αστυνομία μετά την δήλωση εξαφάνισης της κοπέλας όπως δήλωσαν οι αξιωματούχοι και έκτοτε αγνοείται.

Η οργή εναντίον του «βράζει» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παρά το γεγονός ότι δεν έχει ασκηθεί ποινική δίωξη. Η οικογένεια της Πετίτο έκανε δημόσιες εκκλήσεις προς τον άντρα που η κόρη τους επρόκειτο να παντρευτείνα δώσει πληροφορίες για την τύχη της.

Ο τελευταίος καυγάς του ζεύγους

Υπάρχει επίσης υποθέσεις και θεωρίες για τις τελευταίες ημέρες της νεαρής κοπέλας που οργιάζουν κάθε μέρα. Πλάνα από κάμερες που κυκλοφόρησαν από την αστυνομία της Γιούτα, δείχνουν ότι το ζευγάρι τσακώθηκε πριν από την εξαφάνισή της.

Η 22χρονη ήταν ενεργή χρήστης του Instagram, δημοσιεύοντας ένα αρχείο της ζωής της από το 2014 γεμάτο φωτογραφίες που δείχνουν πολύ πιο ευτυχισμένες εποχές.

Το Αστυνομικό Τμήμα της πόλης Moab κυκλοφόρησε βίντεο που γυρίστηκε μετά από τη διαμάχη μεταξύ των δύο νέων, όπου η Πετίτο φαίνεται εμφανώς αναστατωμένη και ο Λόντρι έχει γρατζουνιές στο πρόσωπό του.

Εθεάθη να μιλά με έναν αξιωματικό για την ψυχική της υγεία και το πώς ξεκίνησε ο καβγάς,όταν ο Λόντρι την έκλεισε έξω από το βαν. «Αυτό το όμορφο νεαρό ζευγάρι, υποτίθεται ερωτευμένο, κάνει αυτή τη ρομαντική περιπέτεια σε όλη τη χώρα και μετά κάτι πάει πολύ άσχημα», δήλωσε ο εγκληματολόγος Scott Bonn. Χιλιάδες χρήστες του διαδικτύου έχουν μετατραπεί σε ντετέκτιβ για να λύσουν το μυστήριο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός - Αρναούτογλου: «Ψυχρό μέτωπο» φέρνει βροχές και καταιγίδες - Πώς θα κινηθεί

Φωτιά στον Ασπρόπυργο: «Μάχη» με τις φλόγες σε εργοστάσιο ξυλείας - Αποπνικτική η ατμόσφαιρα

Υπόθεση Γκάμπι Πετίτο: Στην 22χρονη ανήκει η σορός που βρέθηκε – Τη δολοφόνησαν λέει ο ιατροδικαστής