ΚΟΣΜΟΣ

Τρόμος σε πτήση στη Ρωσία: Η στιγμή που κεραυνός χτύπησε Boeing 737-800

Αεροπλάνο Ρωσία
Στιγμές τρόμου στη Ρωσία για επιβάτες ενός Boeing 737-800 που υποχρεώθηκε σε αναγκαστική πτήση λόγω της σφοδρής καταιγίδας
Youtube

Στιγμές τρόμου στη Ρωσία για επιβάτες ενός Boeing 737-800 που υποχρεώθηκε σε αναγκαστική πτήση λόγω της σφοδρής καταιγίδας

Στιγμές τρόμου έζησαν οι 175 επιβάτες ενός Boeing 737-800 της αεροπορικής εταιρείας Azur Air όταν το αεροσκάφος «βούτηξε» εκατοντάδες πόδια πριν να χτυπηθεί από κεραυνό κατά τη διάρκεια πτήσης το περασμένο Σάββατο.

Το αεροπλάνο έμοιαζε να κάνει «ελεύθερη πτώση» την ώρα που προσέγγιζε το θέρετρο του Σότσι στη νοτιοδυτική Ρωσία. Η καταιγίδα ήταν, μάλιστα, τόσο σφοδρή ώστε οι πιλότοι να υποχρεωθούν να πραγματοποιήσουν αναγκαστική προσγείωση στο Κράσνονταρ περίπου 200χλμ. βόρεια του Σότσι λόγω των ισχυρών αναταράξεων και του περιστατικού με τον κεραυνό.

«Ζήσαμε τον απόλυτο τρόμο» δήλωσε επιβάτης της πτήσης που είχε απογειωθεί από το Εκατερίνεμπουργκ με έναν δεύτερο επιβάτη να υποστηρίζει ότι όλα τα άτομα μέσα στο αεροπλάνο αποχαιρετούσαν το ένα το άλλο επειδή ήταν σίγουροι ότι το Boeing θα συντριβεί.

«Μπουκάλια και άλλα μικροαντικείμενα είχαν σκορπιστεί παντού μέσα στην καμπίνα των επιβατών. Και μετά μας χτύπησε ο κεραυνός. Ακούσαμε έναν θόρυβο και είδαμε μια λάμψη» περιέγραψε ένας τρίτος επιβάτης του αεροπλάνου.

Η στιγμή, μάλιστα, που ο κεραυνός χτύπησε το αεροπλάνο έχει καταγραφεί και σε βίντεο από το κινητό τηλέφωνο επιβάτη του Boeing.

«Όλοι τρόμαξαν. Μια γυναίκα άρχισε να κάνει τον σταυρό της. Εγώ θυμήθηκα όλες τις προσευχές που ξέρω. Όταν μας χτύπησε ο κεραυνός γύρισα και είδα έναν άνδρα να τον έχει κυριεύσει ο φόβος. Δεν θα ξεχάσω ποτέ το βλέμμα του» περιέγραψε τις στιγμές μια άλλη επιβάτης.

Όπως λένε οι επιβάτες ο πιλότος το μόνο που τους έλεγε ήταν «μην πανικοβάλλεστε και βάλτε τις ζώνες ασφαλείας σας» χωρίς, όμως, άλλη ανακοίνωση. Καταγγέλλουν, δε, ότι δεν τους ενημέρωσαν ότι είχαν προσγειωθεί σε άλλο αεροδρόμιο και ότι δεν θα συνέχιζαν το ταξίδι τους προς το Σότσι. Παρόλα αυτά αρκετοί ήταν αυτοί που χειροκρότησαν τον πιλότο για την προσγείωση με ορισμένους να θέλουν να βγάλουν και selfie μαζί του.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Belh@rra: Ιστορική μέρα για τη Διπλωματία και τις Ένοπλες Δυνάμεις – Πώς οι Γάλλοι κέρδισαν τη μάχη

Γιατί ο ληστής με το τατουάζ έπαιρνε ταξί οπλισμένος σαν «αστακός»

The Voice: Γιος πασίγνωστου τραγουδιστή ανέβηκε στη σκηνή και σάρωσε τα πάντα (video)