ΚΟΣΜΟΣ

Εκλογές Γερμανία: Συγγνώμη για τα λάθη του ζήτησε ο Λάσετ - Επιμένει για «Τζαμάικα»

O αρχηγός του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) Άρμιν Λάσετ
AP Photo

Εκλογές Γερμανία - Αποτελέσματα εκλογών: «Λυπάμαι πολύ» για τα λάθη μου, είπε ο υποψήφιος της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) Άρμιν Λάσετ απευθυνόμενος στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των δύο κομμάτων και τόνισε ότι πρέπει να καταβληθεί προσπάθεια για τον σχηματισμό συνασπισμού «Τζαμάικα» (CDU/CSU - Πράσινοι - Φιλελεύθεροι), καθώς, όπως ανέφερε, οι Φιλελεύθεροι (FDP) δεν θέλουν συνασπισμό «φανάρι» (SPD - Πράσινοι - Φιλελεύθεροι).

Μιλώντας στην κλειστή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο Λάσετ παραδέχθηκε λάθη που έκανε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, ενώ εξέφρασε τη λύπη του για όσους βουλευτές απέτυχαν να επανεκλεγούν.

Σημείωσε πάντως ότι «όσοι ψήφισαν την Ένωση, μας λένε να μην εγκαταλείψουμε την Τζαμάικα τόσο γρήγορα» και πρόσθεσε ότι «υπάρχουν ισχυρά μηνύματα από το FDP προς την κατεύθυνση της Ένωσης».

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο Ραλφ Μπρινκχάους επανεξελέγη επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας με το 85% των ψήφων, αφού προηγουμένως υπήρξε συνεννόηση με τους φερόμενους ως ενδιαφερόμενους για τη θέση, τον υπουργό Υγείας Γενς Σπαν και τους δύο πρώην υποψηφίους για την ηγεσία του CDU Φρίντριχ Μερτς και Νόρμπερτ Ρέτγκεν, ότι ο νέος επικεφαλής της Κ.Ο., θα μείνει στη θέση μόνο έως τον Απρίλιο και όχι για έναν χρόνο, όπως προβλέπεται. Αναφερόμενος στο θέμα του κυβερνητικού συνασπισμού, ο Μπρίνκχαους δήλωσε έτοιμος για συνομιλίες με τους Πράσινους και το FDP, «αλλά όχι με οποιοδήποτε κόστος».

Από την πλευρά του FDP, ο αντιπρόεδρος Βόλφγκανγκ Κουμπίκι προέβλεψε ότι ο Άρμιν Λάσετ «δεν θα βγάλει την εβδομάδα», λόγω της διαρκώς αυξανόμενης πίεσης που δέχεται. «Υπάρχουν αιτήματα για παραίτηση και μάλιστα από υψηλόβαθμα στελέχη. Κι αυτό μόνο θα αυξηθεί», τόνισε, μιλώντας νωρίτερα απόψε στο NDR.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 2.978 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, 22 θάνατοι και 322 διασωληνωμένοι

Συγκλονιστικό βίντεο: Κατέγραψε τη στιγμή που η θάλασσα «κατάπιε» και σκότωσε τον σύζυγό της

Στρατηγός Φλώρος: Επικό «κάζο» στους Τούρκους – «Μην ψάχνετε το ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ, στο Καστελλόριζο είναι»