ΚΟΣΜΟΣ

Koρονοϊός: Παντρεύτηκαν στα σύνορα ΗΠΑ-Καναδά λόγω του lockdown

Koρονοϊός: Παντρεύτηκαν στα σύνορα ΗΠΑ-Καναδά λόγω του lockdown

Τα περιοριστικά μέτρα για την Covid-19 δεν επέτρεψαν στην οικογένεια ενός ζευγαριού να παρευρεθεί στο γάμο τους. Οπότε ο γαμπρός και η νύφη αντάλλαξαν όρκους στα σύνορα των ΗΠΑ με τον Καναδά.

Η Karen Mahoney και ο Brian Ray είπαν το «ναι» στα αμερικανο-καναδικά σύνορα για να μπορέσουν να δώσουν το παρών οι συγγενείς τους.

Το ζευγάρι -εκπαιδευτές σκι και οι δύο- γνωρίστηκαν πριν απο 35 χρόνια χάρη στην κοινή τους αγάπη για το άθλημα και όταν αρραβωνιάστηκαν τον Μάρτιο δεν ήθελαν να περιμένουν πολύ για να παντρευτούν. Ήθελαν όμως να έχουν κοντά τους τους γονείς τους και για τη νυφη ειχε πολύ μεγάλη σημασία να έχει μαζί της την 96χρονη γιαγιά της.

«Είναι ο μοναδική γιαγιά που γνώρισα, οπότε ήταν πολύ σημαντικό για μένα να είναι εκεί για να παρακολουθήσει την πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής μου», είπε ο Mahoney. «Η πιο σημαντική στιγμή της ημέρας για εμάς ήταν οι υποσχέσεις που είπαμε ο ένας στον άλλο και θέλαμε να τις ακούσουν και να τις δουν οι γονείς και η γιαγιά μου»

Οι Ηνωμένες Πολιτείες περιορίζουν τα μη απαραίτητα ταξίδια στις χερσαίες διαβάσεις με τον Καναδά από την αρχή της πανδημίας και επεκτείνουν αυτούς τους περιορισμούς σε μηνιαία βάση. Τα αεροπορικά ταξίδια μεταξύ των χωρών επιτρέπονται, αλλά η Mahoney είπε ότι δεν ήθελε να τους θέσε σε κίνδυνο, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη την ηλικία της γιαγιάς της.

Το ζευγάρι έχει έναν φίλο που εργάζεται στη συνοριακή περίπολο, ο οποίος κανόνισε όλα τα διαδικαστικά. Τους εξήγησε όλους τους κανόνες, τους ζήτησε να μείνουν αυστηρά στη σωστή πλευρά των συνόρων και να μην ανταλλάξουν τίποτα, και ενημέρωσε την περίπολο που έκανε εφημερία και θα έβλεπε την τελετή απο τις κάμερες.

Συναντήθηκαν στα σύνορα έξω από το Μπερκ της Νέας Υόρκης, μια μέρα πριν τον προγραμματισμένο γάμο τους στις 25 Σεπτεμβρίου. Τα σύνορα θυμίζουν... λιβάδι που έχει τα ονόματα των χωρών. Δεν υπάρχουν πύλες ή φράχτες στο δρόμο. Οι γονείς της Mahoney βρίσκονταν στο πλευρό του Καναδά και το ζευγάρι, η δεξίωση του γάμου τους και ο ιερέας από την άλλη. «Δεν θα το χάναμε με τίποτα» δήλωσε ο πατέρας της Mahoney.

Το ζευγάρι ειπε ότι η όλη εμπειρία ήταν πολύ συγκινητική. Γνωρίστηκαν το 1985 όταν ο Ρέι έμαθε την Μαχόνι να κάνει σκι. Παρέμειναν φίλοι με τα χρόνια ακόμη και αφού παντρεύτηκαν με άλλους και έκαναν παιδιά. Πριν από περίπου 10 χρόνια, ο Ray ήταν αυτός που έμαθε στα παιδιά της Mahoney πώς να κάνουν σκι… Και το χάπι έντ τους γράφτηκε στα σύνορα ΗΠΑ-Καναδά.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Συγκλονίζει η Ιωάννα Παλιοσπύρου: Με κοίταξε στα μάτια και μου έριξε το βιτριόλι, ένιωθα ότι έλιωνα

Δίκη για βιτριόλι: Η αντίδραση της Ιωάννας όταν έμαθε ότι έφτασε στο δικαστήριο η δράστις

Δίκη για βιτριόλι: Έφτασε στο Μικτό Ορκωτό η Ιωάννα Παλιοσπύρου - Οι πρώτες εικόνες