ΚΟΣΜΟΣ

Αυστραλία: Φωτιά στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού στο Σίδνεϊ – Μεγάλες οι ζημιές

Φωτιά στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού στο Σίδνεϊ
Φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Πέμπτης στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, εξαιτίας της οποίας προκλήθηκαν σημαντικές ζημιές στο εσωτερικό του ιστορικού του ναού
neoskosmos.com

Φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Πέμπτης στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, εξαιτίας της οποίας προκλήθηκαν σημαντικές ζημιές στο εσωτερικό του ιστορικού του ναού

Φωτιά από την οποία προκλήθηκαν σημαντικές ζημιές εκδηλώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας. Σύμφωνα με την Αρχιεπισκοπή της Αυστραλίας από τη φωτιά προκλήθηκαν ζημιές στο εσωτερικό του ιστορικού και διατηρητέου κτηρίου του ναού και ειδικότερα σε τμήματα της στέγης του Ιερού Βήματος και του παρεκκλησίου του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση τόσο ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Μακάριος όσο και οι συνεργάτες του, που εκείνη την ώρα βρίσκονταν στον χώρο, δεν κινδύνευσαν και δεν υπέστησαν κάποια σωματική βλάβη. Ωστόσο, ιερά σκεύη και κειμήλια που φυλάσσονταν στον χώρο του Ιερού, υπέστησαν φθορές από τη μεγάλη ποσότητα του νερού που χρησιμοποιήθηκε κατά την επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς, ενώ καταστράφηκαν ολοσχερώς η ηλεκτρονική και η μικροφωνική εγκατάσταση του ναού.

Δείτε φωτογραφίες από τη φωτιά στον Καθεδρικό Ναό στο Σίδνεϊ

Η διαδικασία της αποτίμησης των ζημιών βρίσκεται σε εξέλιξη και θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση μόλις ολοκληρωθεί.

Όσον αφορά τα αίτια της φωτιάς, η πρώτη εκτίμηση είναι ότι προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα, με την επιφύλαξη, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, της ολοκλήρωσης της σχετικής έρευνας από τις αρμόδιες αρχές.

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας εκφράζει «θερμές ευχαριστίες στην Πυροσβεστική, το προσωπικό της οποίας, σπεύδοντας άμεσα να αντιμετωπίσει το συμβάν, απέτρεψε την περαιτέρω εξάπλωση της φωτιάς και έφερε εις πέρας το έργο της κατασβέσεώς της. Ευχαριστίες εκφράζονται επίσης και στο προσωπικό της Αστυνομίας, για την από πλευρά του άμεση κινητοποίηση και συνδρομή του στη δοκιμασία της τοπικής μας Εκκλησίας».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κίνηση ΤΩΡΑ: Κλειστή η άνοδος του Κηφισού λόγω τροχαίου με δύο τραυματίες στο ύψος της Πέτρου Ράλλη

Αλλάζουν οι ώρες κοινής ησυχίας: Ποιο είναι το χειμερινό ωράριο και τι απαγορεύεται να κάνουμε

Δίκη για βιτριόλι: Το τετ-α-τετ της Ιωάννας με τη γυναίκα που της άλλαξε τη ζωή -Tο πρόσωπο «κλειδί»