Κατέσχεσαν την περιουσία του Καντάφι ύφους 1,1 δισ. ευρώ

NEWSBOMB

Κατέσχεσαν την περιουσία του Καντάφι ύφους 1,1 δισ. ευρώ

Οι ιταλικές φορολογικές αρχές προχώρησαν στην κατάσχεση  κινητών  και ακίνητων περιουσιακών  στοιχείων  τα οποία πιστεύεται ότι ανήκαν στον  Μουάμαρ Καντάφι και σε  μέλη της οικογένειάς του.Η συνολική αξία ξεπερνά το 1,1 δισ. ευρώ, όπως είπαν αξιωματούχοι.

Τα περιουσιακά αυτά στοιχεία είναι κυρίως μετοχές σε μερικές από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις της Ιταλίας, περιλαμβανομένων τίτλων της τράπεζας Unicredit, της ενεργειακής εταιρίας Eni, της αυτοκινητοβιομηχανίας Fiat, καθώς και του βιομηχανικού ομίλου Finmeccannica, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της Guardia di Finanza, Γκαβίνο Πούτζου.

Ο εκλιπών πρώην ηγέτης της Λιβύης είχε επίσης μετοχές στην ποδοσφαιρική ομάδα Γιουβέντους.

Μεταξύ των περιουσιακών του στοιχείων περιλαμβάνονται περιουσιακά στοιχεία όπως τραπεζικές καταθέσεις, ένα διαμέρισμα στο κέντρο της Ρώμης, 1.500 στρέμματα γης στο ιταλικό νησί Παντελερία καθώς και δύο μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού που φέρονται ότι ανήκαν στο γιο του Καντάφι, Σαάντι.

Ιταλοί δικαστικοί διέταξαν την κατάσχεση των περιουσιακών αυτών στοιχείων ύστερα από σχετικό αίτημα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ), είπε ο Πούτζου στο τηλεοπτικό δίκτυο συνεχούς ενημέρωσης Sky TG24.

Περιουσιακά στοιχεία που ανήκαν στον πρώην επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών του Καντάφι, του Αμπντάλα αλ Σενούσι, κατασχέθηκαν επίσης στην ίδια επιχείρηση. Ο αλ Σενούσι συνελήφθη στην Μαυριτανία αυτό το μήνα.

Το ΔΠΔ, το οποίο εδρεύει στη Χάγη της Ολλανδίας, χειρίζεται τις αγωγές ανθρώπων που υποστηρίζουν ότι υπήρξαν θύματα του καθεστώτος του Καντάφι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved