ΚΟΣΜΟΣ

HΠΑ: Χωρίς μάσκα σε εστιατόριο το ζεύγος Μπάιντεν - «Υποκριτές» τους χαρακτηρίζουν στο διαδίκτυο

O Aμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν
O Aμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν
ΑΡ

Χωρίς μάσκα για τον κορονοϊό εθεάθησαν σε σικ ιταλικό εστιατόριο της Ουάσινγκτον ο Τζο Μπάιντεν και η πρώτη κυρία των ΗΠΑ, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και η σύζυγός του Τζιλ, αγνόησαν την εντολή για τη χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους στην Ουάσινγκτον. Το προεδρικό ζεύγος φωτογραφήθηκε χωρίς μάσκα σε ένα γνωστό ιταλικό εστιατόριο, το στιγμιότυπο έκανε το γύρο των μέσων ενημέρωσης και πολλοί έσπευσαν να τους χαρακτηρίσουν «υποκριτές».

H πρώτη κυρία των ΗΠΑ, Τζιλ Μπάιντεν χωρίς μάσκαΑ.Ρ

Το περασμένο Σάββατο ο Τζο Μπάιντεν και η πρώτη κυρία βγήκαν για να γευματίσουν στο εστιατόριο Fiola Mare της Τζορτζτάουν, δεν γνώριζαν ωστόσο πως οι φωτογράφοι θα είναι εκεί για να τους απαθανατίσουν, χωρίς προστατευτική μάσκα.

Οι εικόνες που κυκλοφόρησαν στη συνέχεια, ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων. Ο Μπάιντεν φαίνεται να κρατάει τη μάσκα στα χέρια του, καθώς βγαίνει από το ακριβό εστιατόριο θαλασσινών με θέα τον ποταμό Ποτόμακ. Η σύζυγός του πάλι δεν φαίνεται να έχει καν τη μάσκα της.

«Σύμφωνα με τις οδηγίες του CDC και το εκτελεστικό διάταγμα του Δημάρχου, Muriel Bowser, όλα τα άτομα άνω των 2 ετών πρέπει να φορούν μάσκα σε εσωτερικούς χώρους, ανεξάρτητα από το αν έχουν εμβολιαστεί.

Θα πρέπει να τις αφαιρούν μόνο κατά τη διάρκεια του γεύματος. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση», αναφέρει το εστιατόριο στον ιστότοπό του. Συνεπώς ο Τζο Μπάιντεν με τη σύζυγό του παραβίασαν τις αρχές του εστιατορίου.

Εκνευρισμένοι οι χρήστες του διαδικτύου αποκάλεσαν τον Μπάιντεν «υποκριτή», καθώς παραβίασε τους όρους που ο ίδιος έχει θέσει για την πανδημία. «Κάθε Αμερικανός απαιτεί μία εξήγηση από τον Τζο Μπάιντεν».

«Οι υποκριτές πάντα θα υποκρίνονται» και «Μια ακόμη υπενθύμιση ότι οι κανόνες που επιβάλλονται από την άρχουσα τάξη ισχύουν μόνο για εμάς και όχι για εκείνους» είναι μόνο μερικά από τα σχόλια στο Twitter.

Η απάντηση του Λευκού Οίκου

Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι, απάντησε στην κριτική που δέχθηκε ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Φυσικά, υπάρχουν στιγμές όπου όλοι μας δεν ξαναφοράμε τις μάσκες όσο γρήγορα πρέπει», είπε, προσθέτοντας ότι οι άνθρωποι δεν πρέπει να «επικεντρώνονται υπερβολικά σε αυτές τις χρονικές στιγμές ».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ισχυρός σεισμός ΤΩΡΑ ανοικτά της Καρπάθου

Ντόρα Μπακογιάννη: Πώς έμαθε ότι έχει καρκίνο - Οι εκτιμήσεις των γιατρών και η πρώτη εμφάνιση

Καιρός - Αρναούτογλου: Έρχονται καταιγίδες - Προσοχή στις περιοχές που πλημμύρισε ο «Μπάλλος» (vid)