ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ντόρα Μπακογιάννη: Πώς έμαθε ότι έχει καρκίνο - Οι εκτιμήσεις των γιατρών και η πρώτη εμφάνιση

Η Ντόρα Μπακογιάννη
Η Ντόρα Μπακογιάννη
Intimenews/Γιώργος Ζάχος

Ντόρα Μπακογιάννη: Στο τέλος της περασμένης εβδομάδας έμαθε ότι πάσχει από καρκίνο.

Σαν κεραυνός εν αιθρία έσκασε η είδηση του προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει η Ντόρα Μπακογιάννη.

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, με περίσσιο θάρρος, αποκάλυψε το μεσημέρι της Δευτέρας τη μάχη που δίνει με το πολλαπλό μυέλωμα. «Δεν είναι ποτέ εύκολο ν’ ακούς ότι έχεις καρκίνο», εξηγούσε στην ανάρτησή της, στην οποία μεταξύ άλλων αποκάλυψε ότι θα συνεχίσει να δουλεύει κανονικά και να παλεύει για τον τόπο που τόσο αγαπά, παράλληλα με τη θεραπεία της για τον καρκίνο.

Σύμφωνα με τον «Μικροπολιτικό» της εφημερίδας «Τα Νέα», το πρόβλημα εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια μιας σειράς εξετάσεων που έκανε η κυρία Μπακογιάννη για προληπτικούς λόγους. Κατόπιν αυτών, η διάγνωση επιβεβαιώθηκε στο τέλος της περασμένης εβδομάδας, με τους γιατρούς που την παρακολουθούν να της συστήνουν ανοσολογική θεραπεία.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η έγκαιρη διάγνωση αυξάνει κατά πολύ τις πιθανότητες να μπει η νόσος σε ύφεση, γεγονός που γεμίζει με αισιοδοξία τόσο τους οικείους της Ντόρας Μπακογιάννη, όσο και τον απλό κόσμο που στο άκουσμα της είδησης έσπευσε να συμπαρασταθεί στην πρώην υπουργό.

Ντόρα Μπακογιάννη: Η πρώτη τηλεοπτική εμφάνιση μετά τη δημοσιοποίηση του προβλήματος υγείας

Τις ευχαριστίες της για τις ευχές που δέχτηκε, μετά τα όσα έκανε γνωστά για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει, έστειλε η Ντόρα Μπαογιάννη το βράδυ της Δευτέρας, κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής εκδήλωσης που διοργάνωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Καιρίδης, με θέμα τις πρόσφατες εκλογές στην Γερμανία.

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλο τον κόσμο», ήταν η φράση που χρησιμοποίησε η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία έκανε λόγο για απίστευτο κύμα συμπαράστασης. «Ένα δημόσιο πρόσωπο που έχει κάνει χιλιόμετρα στην πολιτική, έχει την υποχρέωση να πει την αλήθεια και για τα θέματα υγείας του και να στείλει ένα μήνυμα και σε όλους τους άλλους, που περνάνε το ίδιο πρόβλημα, ότι δεν είναι μόνοι τους», ανέφερε η βoυλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κάνοντας γνωστό τον λόγο για τον οποίο αποφάσισε να δημοσιοποιήσει το πρόβλημα που αντιμετωπίζει.

Η κα Μπακογιάννη εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξη τονίζοντας πως η επιστήμη έχει κάνει πάρα πολλά βήματα, ενώ συμπλήρωσε ότι «ο καρκίνος είναι μια αρρώστια, η οποία πολεμιέται σήμερα ακόμη περισσότερο από το παρελθόν».

Τέλος, ανέφερε ότι «θα δώσουμε αυτή τη μάχη, δεν θα το βάλουμε κάτω», συμπληρώνοντας «εμένα δεν είναι η πρώτη ατυχία στη ζωή μου, ελπίζω όμως να είναι η τελευταία και να μπορέσω και από αυτήν την προσπάθεια να βγω πιο δυνατή».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

H άγνωστη ιστορία της Ντόρας Μπακογιάννη και του Άγγελου που την φώναζε «γιαγιά»

Μίκης Θεοδωράκης: Το περιεχόμενο της διαθήκης και τα ασφαλιστικά μέτρα του Νοεμβρίου

Καιρός - Αρναούτογλου: Έρχονται καταιγίδες - Προσοχή στις περιοχές που πλημμύρισε ο «Μπάλλος» (vid)