ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Βραβείο Michelin για εστιατόριο Éλληνα ομογενή στη Μόσχα

To εστιατόριο στη Μόσχα
To εστιατόριο στη Μόσχα

Το βραβείο BIB Gourmand κατέκτησε το εστιατόριο «Εύα» με fusion κουζίνα που βρίσκεται στην Μόσχα. Πίσω απο το εγχείρημα βρίσκεται ο ομογενής σεφ Γκλεν Μπαλής

Στον γαστρονομικό οδηγό της Michelin για τη Μόσχα εντάχθηκε το εστιατόριο «Εύα» με fusion ελληνική κουζίνα, την οποία έχει επιμεληθεί ο ομογενής σεφ Γκλεν Μπαλής.

«Θα υπάρχουν συνολικά 69 εστιατόρια στην πρώτη έκδοση του οδηγού Michelin για τη Μόσχα», ανέφερε ο Γκβένταλ Πούλενεκ, διεθνής διευθυντής της πιο διάσημης και επιδραστικής γαστρονομικής βαθμολογίας στον κόσμο και δημοσιεύεται από το 1900.

To εστιατόριο Eύα

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο οδηγός θα περιλαμβάνει τόσο εστιατόρια με αστέρια όσο και νικητές του βραβείου BIB Gourmand, δηλαδή «καλό φαγητό σε λογικές τιμές».

Η Ρωσία θα γίνει η 33η χώρα που δημοσιεύει αυτόν τον γαστρονομικό οδηγό και η Μόσχα θα γίνει η πρώτη πόλη στην Κοινοπολιτεία Ανεξάρτητων Κρατών (ΚΑΚ) με καφέ και εστιατόρια που έχουν βραβευθεί με αστέρια και ειδικές σημάνσεις.

Εννέα εστιατόρια στη Μόσχα έλαβαν για πρώτη φορά αστέρια Michelin, όπως ανακοινώθηκε κατά την τελετή απονομής που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων «Ζαριάντιε» στο ομώνυμο πάρκο δίπλα στο Κρεμλίνο, παρουσία της αντιδημάρχου της Μόσχας Νατάλιας Σεργκούνινα.

Το εστιατόριο

Το εστιατόριο «Εύα» είναι ένα πολύ σημαντικό έργο για τον Ελληνα, ομογενή γιατί σηματοδοτεί μία επιστροφή στις οικογενειακές παραδόσεις με αναμνήσεις από πιάτα που ετοίμαζε η Ελληνίδα μητέρα του.

Ο Γκλεν και ο σεφ Αντρέι Κρασόφ έφτιαξαν ένα μενού, συνδέοντας τις παραδόσεις της ελληνικής κουζίνας και τις σύγχρονες συσκευές με διάφορα προϊόντα.

Στο τραπέζι του διάσημου πλέον εστιατορίου φιγουράρουν πιάτα, οπως χταπόδι, ταραμοσαλάτα, κολυκυθοκεφτέδες, φάβα αλλά και παραδοσιακά ποτά και κοκτέιλ με έμπνευση απο τη Μεσόγειο

Ποιός ειναι ο Γκλεν Μπαλής

Ο σεφ Γκλεν Μπαλής ξεκίνησε το γαστρονομικό του ταξίδι πριν από τριάντα χρόνια στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, όταν δούλευε σε ένα πλυντήριο πιάτων ενώ παρακολουθούσε μαθήματα μαγειρικής σε σχολή.

Μετά την αποφοίτησή του, το μαγειρικό του ταλέντο τον έφερε στην Ταϊλάνδη, τη Μαλαισία, τη Σαγκάη, την Ινδονησία, το Χονγκ Κονγκ, το Ηνωμένο Βασίλειο και τέλος τη Ρωσία.

O Γκλεν Μπαλίς

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, εργάστηκε για κορυφαία εστιατόρια του κόσμου, πριν ανοίξει τη δική του ομάδα εστιατορίων και μπαρ στη Μόσχα και τη Σιγκαπούρη. Τα πιάτα του είναι ένα εκλεκτικό μείγμα ελληνικών, ιταλικών, γαλλικών, κινέζικων και ιαπωνικών επιρροών και παρασκευάζονται κυρίως σε σχάρα με φωτιά.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ρόδος: Σοκάρει η απίστευτη σκευωρία πίσω από την κακοποίηση της 8χρονης

Καιρός – Μαρουσάκης: Ποιες περιοχές θα δοκιμαστούν από το νέο κύμα κακοκαιρίας

Έξαλλοι οι Ρώσοι με Αμερικανίδα δημοσιογράφο: «Αποπλάνησε τον Πούτιν με τα ποδια της»