ΚΟΣΜΟΣ

Άλεκ Μπάλντουιν: Σε σοκ ο ηθοποιός - «Γιατί μου δώσατε όπλο με αληθινές σφαίρες», μονολογούσε

Άλεκ Μπάλντουιν: Σε σοκ ο ηθοποιός - «Γιατί μου δώσατε όπλο με αληθινές σφαίρες», μονολογούσε
Twitter

Άλεκ Μπάλντουιν: Συντετριμμένος ο ηθοποιός που δολοφόνησε, άθελά του, την 42χρονη διευθύντρια φωτογραφίας της ταινίας Rust, Halyna Hutchins. 

«Γιατί μου δώσατε όπλο με αληθινές σφαίρες;» ήταν η φράση που μονολογούσε, σύμφωνα με το site Showbiz 411, ο Άλεκ Μπάλντουιν λίγο αφότου πάτησε τη σκανδάλη στο πιστόλι που κρατούσε, σκοτώνοντας τη διευθύντρια φωτογραφίας της ταινίας Rust, Χαλινα Χάτσινς, και τραυματίζοντας τον σκηνοθέτη της, Τζόελ Σόουζα στη διάρκεια των γυρισμάτων.

Κι ενώ το γραφείο του Σερίφη στη Σάντα Φε τηρεί σιγή ιχθύος γύρω από τις συνθήκες του θανάτου της 42χρονης Χαλίνα Χάτσινς και του σοβαρού τραυματισμού του 48χρονου Τζόελ Σόουζα, η κοινή γνώμη αναμένει με κομμένη την ανάσα να εξακριβωθεί τι ακριβώς συνέβη όσο είχε στα χέρια του το μοιραίο όπλο ο ηθοποιός Άλεκ Μπάλντουιν.

Μέχρι στιγμής τα μοναδικά που γνωρίζουμε γύρω από το αιματηρό περιστατικό είναι, ότι ο ηθοποιός γύριζε μια σκηνή όταν το όπλο, που κρατούσε και το οποίο χρησιμοποιείτο για τις ανάγκες του γυρίσματος, εκπυρσοκρότησε. Από την εκπυρσοκρότηση σκοτώθηκε η 42χρονη διευθύντρια φωτογραφίας Χαλίνα Χάτσινς και τραυματίστηκε σοβαρά ο 48χρονος Τζόελ Σόουζα, σκηνοθέτης του γουέστερν. Αυτό ωστόσο που αποτελεί μυστήριο είναι εάν ηθοποιός πάτησε εσκεμμένα ή όχι την σκανδάλη, εάν το όπλο έφερε άσφαιρα ή αληθινά πυρά και πόσο μακριά βρισκόταν εκείνη τη στιγμή τα θύματα.

Δεν έχει γίνει σύλληψη

Κι ενώ η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, το γραφείο του Σερίφη τονίζει πως προς το παρόν δεν έχει γίνει καμία σύλληψη για το περιστατικό. Όπως αναφέρουν τα διεθνή Μέσα, στο αστυνομικό τμήμα οδηγούνται οι μάρτυρες του περιστατικού προκειμένου με τις καταθέσεις τους να ρίξουν «φως» στα αίτια.

Από τους πρώτους που πέρασε το γραφείο του Σερίφη ήταν ο ίδιος ο Άλεκ Μπάλντουιν, ο οποίος λίγο αργότερα αφέθηκε ελεύθερος χωρίς να του απαγγελθούν κατηγορίες. Ωστόσο, ο ίδιος ήταν συντετριμμένος για το θάνατο της συνεργάτιδός του, μην μπορώντας να συνειδητοποιήσει τι ακριβώς είχε συμβεί. Σε φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα, απεικονίζεται να μιλά κλαμένος στο τηλέφωνο, χαμένος στις σκέψεις του.

Τα γυρίσματα της ταινίας έχουν «παγώσει» επ' αόριστον.

«Ήταν εξαντλημένος»

Λίγες ώρες πριν το μοιραίο περιστατικό, ο ηθοποιός είχε ανεβάσει στο Instagram ένα στιγμιότυπο από τα γυρίσματα της ταινίας γουέστερν, με τον ίδιο να ποζάρει ανάμεσα από δύο κοντέινερ, φορώντας ένα καουμπόικο κοστούμι και έχοντας στα χέρια του ένα τζάκετ. Στη λεζάντα, αστειευόμενος έγραφε πως είναι... εξαντλημένος από τα γυρίσματα της ταινίας, «επιστροφή στο γραφείο. Νιώθω εξαντλημένος».

alec_baldwin.jpg
Η φωτογραφία στο Instagram που ανέβασε λίγο πριν το τραγικό συμβάνINSTAGRAM

Την εξάντληση όμως του ηθοποιού επιβεβαίωνε νωρίτερα και ένα instagram story της 37χρονης γυναίκας του Hilaria, στο οποίο δείχνει τον Άλεκ με σακούλες κάτω από τα μάτια και εμφανώς καταβεβλημένο. Το στιγμιότυπο αυτό είναι από βιντεοκλήση που πραγματοποίησαν οι δύο τους και ανέβηκε στα social τρεις ώρες πριν από την τραγωδία.

alec_insta.jpg
Η φωτογραφία που ανέβασε η γυναίκα του Άλεκ ΜπάλντουινInstagram

Χαλίνα Χάτσινς: Ποια ήταν η 42χρονη διευθύντρια φωτογραφίας

Η άτυχη διευθύντρια φωτογραφίας, Χαλίνα Χάτσινς σκοτώθηκε στα γυρίσματα της ταινίας «Rust» στο Σάντα Φε από όπλο που κρατούσε στα χέρια του ο Άλεκ Μπάλντουιν. Ήταν γεννημένη στην Ουκρανία και μεγαλωμένη σε σοβιετική στρατιωτική βάση στον Αρκτικό Κύκλο. Αν και δεν είχε πολλά χρόνια στον χώρο κατάφερε γρήγορα να αναδειχθεί σε «ανερχόμενο αστέρι» στην κινηματογράφηση. Ήταν πτυχιούχος του τμήματος Δημοσιογραφίας στο Εθνικό Πανεπιστήμιο του Κιέβου και στα πρώτα της βήματα εργάστηκε σε βρετανικές παραγωγές ντοκιμαντέρ στην Ανατολική Ευρώπη.

Εκτός από το «Rust», είχε επιμεληθεί τις ταινίες «Archenemy», «Blindfire» και «The Mad Hatter».

Ποιος είναι ο σκηνοθέτης Τζόελ Σόουζα

Τραυματισμένος στο νοσοκομείο της Σάντα Φε, μεταφέρθηκε ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Τζόελ Σόουζα ο οποίος πυροβολήθηκε τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας Rust, όταν το όπλο-ρέπλικα που κρατούσε ο διάσημος ηθοποιός και πρωταγωνιστής του φιλμ, Άλεκ Μπάλντουιν, εκπυρσοκρότησε.

Ο 48χρονος Τζόελ Σόουζα έχει γεννηθεί στις 14 Ιουνίου του 1973 στο Φρίμοντ της Καλιφόρνιας. Ζει και δραστηριοποιείται στο Σαν Φρανσίσκο όπου ζει με την οικογένειά του. Ο σκηνοθέτης είναι παντρεμένος κι έχει δύο παιδιά.

Ο Σόουζα, εκτός από το Rust έχει σκηνοθετήσει και υπογράψει το σενάριο στις ταινίες: Hanna’s Gold (2010) με πρωταγωνιστή τον Λουκ Πέρι, Ghost Squad (2015), Christmas Trade (2015) με τον Γουίλιαμ Μπάλντουιν, Break-Night (2017), Crown Vic (2019) στην οποία όπως και στο Rust, έκανε τη συμπαραγωγή με τον Άλεκ Μπάλντουιν.

Η τραγική ειρωνεία της ταινίας

Η νέα ταινία γουέστερν Rust τοποθετείται στην αμερικανική Δύση του 1880. Η τραγική ειρωνεία είναι πως σύμφωνα με το σενάριο του Σόουζα, ο Μπάλντουιν υποδύεται τον παράνομο Harland Rust o εγγονός του οποίου έχει καταδικαστεί σε θάνατο δια απαγχονισμό για φόνο εξ αμελείας. Ο Rust θα βοηθήσει τον 13χρονο εγγονό του να δραπετεύσει από τη φυλακή.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Άγριο έγκλημα στο Αιγάλεω: Ομολόγησε ο 20χρονος τη δολοφονία της μητέρας του

Άλεκ Μπάλντουιν: Συντετριμμένος ο ηθοποιός - Πώς εκπυρσοκρότησε το όπλο που κρατούσε (vid)

«Θερμό» επεισόδιο: Πού θα χτυπήσει η Τουρκία; Στοχεύει στο αδύνατο σημείο του Ελληνισμού