ΚΟΣΜΟΣ

Μπιλ Γκέιτς: Οργή για την επιβάρυνση του περιβάλλοντος από τα πολυτελή γενέθλια στην Τουρκία

Μπιλ Γκέιτς
Σάλο έχουν προκαλέσει τα πολυτελή γενέθλια που γιόρτασε ο Μπιλ Γκέιτς στην Τουρκία με συνολικά 50 καλεσμένους ανάμεσα στους οποίους και ο Τζεφ Μπέζος
AP PHOTO

Σάλο έχουν προκαλέσει τα πολυτελή γενέθλια που γιόρτασε ο Μπιλ Γκέιτς στην Τουρκία με συνολικά 50 καλεσμένους ανάμεσα στους οποίους και ο Τζεφ Μπέζος

Πλήθος αρνητικών σχολίων προκάλεσε ο πολυτελής τρόπος με τον οποίο ο Μπιλ Γκέιτς γιόρτασε τα 66α γενέθλιά του στην Τουρκία κυρίως για το περιβαλλοντικό «αποτύπωμα» που άφησαν οι κινήσεις του Mr Microsoft και των επώνυμων καλεσμένων του.

Οι πιο ακραίοι, μάλιστα, εκ των επικριτών του Μπιλ Γκέιτς αλλά και του Τζεφ Μπέζος, ο οποίος παραβρέθηκε στα γενέθλια, κατηγορούν τους δύο δισεκατομμυριούχους για «υποκρισία» καθώς από τη μια εμφανίζονται να λένε στους πολίτες ότι πρέπει να κάνουν ό,τι χρειάζεται για να αντιμετωπίσουν την κλιματική αλλαγή αλλά την ίδια ώρα στην προσωπική τους ζωή εφαρμόζουν το ρητό «δάσκαλε που δίδασκες».

Αυτό που προκάλεσε την οργή των χρηστών του Twitter ήταν η επιλογή των Γκέιτς και Μπέζος να χρησιμοποιήσουν ελικόπτερα για τις μετακινήσεις τους από τα πολυτελή γιοτ σε τουριστικό θέρετρο στα παράλια της Τουρκίας.

Συγκεκριμένα ο Τζεφ Μπέζος κατηγορείται, σύμφωνα με την Daily Mail, ότι ταξίδεψε από την πόλη Γκοβόκα στην πόλη Φέτιγιε με ελικόπτερο το οποίο επιβάρυνε με σχεδόν 100 κιλά διοξειδίου του άνθρακα την ατμόσφαιρα. Παράλληλα, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, τα πολυτελή γιοτ των δύο μεγιστάνων παράγουν 19 τόνους διοξειδίου του άνθρακα σε ημερήσια βάση.

«Τι άρρωστος τρόπος για να γιορτάσεις τα 66α γενέθλιά σου» σχολίασε ένας χρήστης του Twitter με έναν δεύτερο να κατηγορεί τους Μπέζος και Γκέιτς ότι έχουν τη συμπεριφορά «κάντε ό,τι σας λέω και όχι ό,τι κάνω». Φαίνεται ότι οι κανόνες δεν εφαρμόζονται για τους δύο αυτούς, σημείωσε ένας τρίτος χρήστης με κάποιον άλλο να χαρακτηρίζει «τρομακτικά σπάταλο ενεργειακά» τον Μπιλ Γκέιτς.

Κατά πληροφορίες ελικόπτερο χρησιμοποίησε και ο Μπιλ Γκέιτς προκειμένου να μεταφέρει τους καλεσμένους του από το πολυτελές γιοτ Lana, το οποίο φέρεται να ενοικιάζει προς 2 εκατομμύρια δολάρια την εβδομάδα, στο θέρετρο Sea Me Beach στην Φέτιγιε.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στο 4ωρης διάρκειας πάρτι του Μπιλ Γκέιτς οι καλεσμένοι απόλαυσαν, μεταξύ άλλων, θαλασσινά, σούσι, πίτσα και άφθονη σαμπάνια με τα μέτρα ασφαλείας να είναι δρακόντεια ανάμεσα στα οποία και η απαγόρευση χρήσης κινητών τηλεφώνων από τους εργαζομένους στο Sea Me Beach.

Μετά το τέλος του πάρτι ο Τζεφ Μπέζος φέρεται να χρησιμοποίησε ξανά ελικόπτερο για να μεταφερθεί από την Φέτιγιε στην πόλη Γκόκοβα όπου είχε αγκυροβολήσει το γιο του Flying Fox.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αποκλειστικό Newsbomb.gr: Φωτογραφίες - ντοκουμέντο από το όχημα ληστών που έσυραν γυναίκα στο καπό

Σάλος με τον Τάσο Ξιαρχό: Έκανε bullying σε κοπέλα για το πάχος της – «Βράζει» μαζί του το Twitter

The Voice: Η σύλληψη της Παπαρίζου, ο συνεργάτης του Αργυρού, τα ποντιακά και ο δάσκαλος Μουζουράκης