ΚΟΣΜΟΣ

ΠΟΥ: Έδωσε άδεια έκτακτης χρήσης σε νέο εμβόλιο - Ποια η αποτελεσματικότητα του COVAXIN

Το νέο εμβόλιο κατά του κορονοιού
Το COVAXIN είναι το νέο ινδικό εμβόλιο που ενέκρινε ο ΠΟΥ
AP

Το νέο εμβόλιο που έχει την ονομασία COVAXIN και εγκρίθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, προέρχεται από την Ινδία

Άδεια από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, έλαβε το ινδικό εμβόλιο COVAXIN, το οποίο αναπτύχθηκε από την Bharat Biotech

Το COVAXIN, σύμφωνα με την ΕΡΤ, βρέθηκε ότι έχει 78% αποτελεσματικότητα έναντι της COVID-19 οποιασδήποτε βαρύτητας, 14 ή περισσότερες ημέρες μετά τη δεύτερη δόση, και είναι εξαιρετικά κατάλληλο για χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος λόγω των εύκολων απαιτήσεων αποθήκευσης.

Η Στρατηγική Συμβουλευτική Ομάδα Εμπειρογνωμόνων για την Ανοσοποίηση του ΠΟΥ, που συγκλήθηκε, αποφάσισε ότι το εμβόλιο πληροί τα πρότυπα του ΠΟΥ για την προστασία έναντι της COVID-19, και ότι το όφελος του εμβολίου υπερτερεί κατά πολύ των κινδύνων.

Συνέστησε δε τη χρήση του σε δύο δόσεις, με μεσοδιάστημα δόσεων τεσσάρων εβδομάδων, σε όλες τις ηλικιακές ομάδες 18 ετών και άνω.

Με τεχνολογία αδρανοποιημένου κύτταρου

Το εμβόλιο αναπτύχθηκε χρησιμοποιώντας τεχνολογία που προέρχεται από την χρήση αδρανοποιημένου κύτταρου. Τα αδρανοποιημένα εμβόλια περιέχουν νεκρό ιό, ανίκανο να μολύνει ανθρώπους, αλλά εξακολουθεί να μπορεί να καθοδηγήσει το ανοσοποιητικό σύστημα να οργανώσει μια αμυντική αντίδραση ενάντια σε μια μόλυνση.

Το εμβόλιο περιλαμβάνει ανοσοενισχυτικά, τα οποία προστίθενται στο εμβόλιο για να αυξήσουν και να ενισχύσουν την ανοσογονικότητά του. Είναι ένα εμβόλιο για το οποίο δεν απαιτείται αποθήκευση σε θερμοκρασίες υπό του μηδενός, δεν υπάρχει απαίτηση ανασύστασης και είναι έτοιμο προς χρήση σε θερμοκρασίες συντήρησης 2-8 βαθμών Κελσίου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέα μέτρα: Τι θα ισχύει για μαθητές και παιδιά – Πώς θα μπαίνουν σε καταστήματα και εμπορικά κέντρα

Λακωνία: Θρήνος για τα αδέρφια που σκοτώθηκαν σε τροχαίο – «Μαζί στη ζωή και τον θάνατο»

Νέα μέτρα - Σούπερ μάρκετ: Τι ισχύει για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί