Βασίλισσα Ελισάβετ: Είδε... φάντασμα στο κάστρο του Γουίνσδορ

Newsbomb

Τι αποκαλύπτει το βιβλίο «Στοιχειωμένα Κάστρα της Αγγλίας και της Ιρλανδίας».

Αίσθηση έχει προκαλέσει στην Μεγάλη Βρετανία, ένα δημοσίευμα της εφημερίδας «The Scottish Sun» ότι η βασίλισσα Ελισάβετ έχει δει… φάντασμα στο κάστρο του Γουίνσδορ

Τα παραπάνω αναφέρει – σύμφωνα με το δημοσίευμα - το βιβλίο «Στοιχειωμένα Κάστρα της Αγγλίας και της Ιρλανδίας», του συγγραφέα Ρίτσαρντ Τζόουνς. Σύμφωνα με αυτό η βασίλισσα Ελισάβετ είχε δει το φάντασμα της βασίλισσας Ελισάβετ της Α’ να περιφέρεται στους χώρους του κάστρου, όταν ήταν παιδί, μαζί με την αδερφή της, Μάργκαρετ.

Ο συγγραφέας υποστηρίζει ότι το πνεύμα της Ελισάβετ Α’ έχει θεαθεί και από ένα φύλακα του παλατιού, ο οποίος την εντόπισε στη βιβλιοθήκη.

Το δημοσίευμα της εφημερίδας.

Να σημειωθεί ότι η μονάρχης του 16ου αιώνα, είναι θαμμένη στο Αβαείο του Γουέστμινστερ δίπλα στην αδερφή της, Μαρία Α’, και λέγεται ότι… εμφανίζεται συχνά να βηματίζει στο παλάτι με τα τακούνια της.

Η Ελισάβετ Α΄ (Elizabeth I, 7 Σεπτεμβρίου 1533 – 24 Μαρτίου 1603) ήταν βασίλισσα της Αγγλίας και της Ιρλανδίας από τις 17 Νοεμβρίου 1558 έως το θάνατό της. Η άτεκνη Ελισάβετ, μερικές φορές αποκαλούμενη και Παρθένος Βασίλισσα, ήταν η πέμπτη και τελευταία μονάρχης της δυναστείας των Τυδώρ (οι άλλοι μονάρχες της οικογένειας αυτής ήταν ο παππούς της Ερρίκος Ζ', ο πατέρας της Ερρίκος Η', ο ετεροθαλής αδελφός της Εδουάρδος ΣΤ' και η ετεροθαλής αδελφή της Μαρία Α'). Βασίλεψε επί 45 έτη, κατά τη διάρκεια των οποίων η παγκόσμια ισχύς και επιρροή της Αγγλίας ενισχύθηκε σημαντικά. Στο εσωτερικό η βασιλεία της σημαδεύτηκε από έντονες θρησκευτικές ζυμώσεις.

Η Ελισάβετ Α΄.

ΠΗΓΗ: The Scottish Sun

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Χριστουγεννιάτικο κοινωνικό μέρισμα: «Κλειδώνουν» οι αποφάσεις - Πότε θα ανακοινωθούν

Νέα μέτρα: Τι θα ισχύει για μαθητές και παιδιά – Πώς θα μπαίνουν σε καταστήματα και εμπορικά κέντρα

Κορονοϊός Θεσσαλονίκη: Ραγδαία αύξηση το ιικό φορτίο δείχνουν τα λύματα

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved