ΚΟΣΜΟΣ

Μαλί: Ο στρατός έδιωξε τους Τουαρέγκ από την πόλη Γκάο

Μαλί: Ο στρατός έδιωξε τους Τουαρέγκ από την πόλη Γκάο

Ο στρατός του Μαλί απώθησε την επίθεση που είχαν εξαπολύσει οι αντάρτες Τουαρέγκ στην πόλη Γκάο, στα βόρεια της χώρας, η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του επικεφαλής των πραξικοπηματιών συνταγματάρχη Αμαντού Σανόγκο που διαβιβάστηκε από μία δημοσιογράφο στη δημόσια τηλεόραση της χώρας, «ο πρόεδρος ενημερώνει τον πληθυσμό ότι οι αντάρτες επιτέθηκαν στην πόλη Γκάο, κατέκλυσαν τους δρόμους της πόλης (...) αλλά απωθήθηκαν από τις ένοπλες δυνάμεις».

Την είδηση επιβεβαίωσε και αξιωματικός του στρατού, ο οποίος μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο, ανέφερε ότι οι «αντάρτες απωθήθηκαν, έφυγαν» από το Γκάο. Σύμφωνα με τον ίδιο, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του οι επιτιθέμενοι ανήκαν σε διάφορες οργανώσεις και ήταν πολλών διαφορετικών εθνικοτήτων.

«Χωρίς αμφιβολία, δεν έχει τελειώσει. Κάθε φορά που έρχονται κάπου και τους απωθούμε, δοκιμάζουν την ικανότητά μας να αντιδράσουμε. Έχουν πολλά μέσα, έχουν δεχτεί ενισχύσεις» και τις τελευταίες ημέρες επιτίθενται σε μικρές ομάδες σε διάφορες κοινότητες, εξήγησε.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποιος απολογισμός για θύματα από τις συγκρούσεις.