ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: Συναγερμός στη Γαλλία - Νέο στέλεχος του ιού μόλυνε 18 μαθητές

Κορονοϊός: Συναγερμός στη Γαλλία - Νέο στέλεχος του ιού μόλυνε 18 μαθητές
AP IMAGES

Κορονοϊός; Η μετάλλαξη δεν έχει κανένα κοινό στοιχείο με όσες έχουν ανακαλυφθεί μέχρι στιγμής.

Συναγερμός έχει σημάνει στη Γαλλία, καθώς νέο στέλεχος κορονοϊού έχει μολύνει 18 μαθητές σε σχολείο της Βρετάνης, αλλά και έξι ενήλικους.

Το στέλεχος εντοπίστηκε τον Οκτώβριο στην πόλη Μπαναλέκ και συγκεκριμένα στις 15 του ίδιου μήνα, με τον γαλλικό Τύπο να αναφέρει πως οι υγειονομικές Αρχές καθυστέρησαν να κλείσουν το σχολείο.

«Αυτή η καθυστέρηση ήταν ένα λάθος», εξηγεί αξιωματούχος στον τομέα της υγείας, όπως αναφέρει η «Le Télégramme». Ωστόσο, το δίκτυο της Βρετάνης «ARS Bretagne» μεταδίδει ότι η κατάσταση αυτή τη στιγμή είναι υπό έλεγχο.

«Οι αναλύσεις έδειξαν την παρουσία ενός "ασυνήθιστου" και "πολύ περίεργου" στελέχους του ιού», αναφέρει η γαλλική εφημερίδα.

Το ανησυχητικό, ωστόσο, είναι πως το νέο στέλεχος έχει έχει ήδη εντοπιστεί στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ελβετία, τη Σκωτία, την Ιταλία, αλλά και την Αφρική.

Οι έρευνες της Δημόσιας Υγείας της Γαλλίας έχουν καταλήξει προς το παρόν στο συμπέρασμα ότι το νέο στέλεχος δεν έχει μεγάλη μεταδοτικότητα, διευκρίνισαν ωστόσο ότι θα συνεχίσουν να το παρακολουθούν.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέα μέτρα: Με ράπιντ τεστ στα σούπερ μάρκετ; - «Ασφαλώς και εξετάζεται», απαντά η κυβέρνηση

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Απίστευτες εικόνες συνωστισμού στα ΜΜΜ με 8.000 κρούσματα ημερησίως

«Ολέθρια σχέση» στο Χαλάνδρι: Ο ξυλοδαρμός και οι εκβιασμοί που κατέληξαν σε δολοφονική επίθεση