ΚΟΣΜΟΣ

Γράφει ιστορία η Καμάλα Χάρις – Η πρώτη γυναίκα που θα ασκήσει καθήκοντα προέδρου των ΗΠΑ

Καμάλα Χάρις
Για πρώτη φορά στην ιστορία, μια γυναίκα θα ασκήσει καθήκοντα προέδρου στις ΗΠΑ.
AP Photo/Patrick Semansky

Ακόμα κι αν αυτό θα συμβεί προσωρινά, λόγω μιας εξέτασης που θα κάνει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, η Καμάλα Χάρις θα γίνει η πρώτη γυναίκα που θα ασκήσει τα καθήκοντα του «πλανητάρχη».

Ο Τζο Μπάιντεν αναμένεται σήμερα (19.11) να μεταβιβάσει προσωρινά την εξουσία στην Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Καμάλα Χάρις. Ο Αμερικανός πρόεδρος αναμένεται να κάνει μια εξέταση (κολονοσκόπηση), για την οποία απαιτείται να του γίνει αναισθησία. Συνεπώς, για το διάστημα που ο Μπάιντεν δεν θα είναι διαθέσιμος, σύμφωνα με όσα προβλέπονται από το αμερικανικό σύνταγμα, οι εξουσίες του προέδρου μεταβιβάζονται στον αντιπρόεδρο.

Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι, επιβεβαίωσε πως αυτό θα συμβεί, λέγοντας «Η Αντιπρόεδρος θα εργαστεί από το γραφείο της στη Δυτική Πτέρυγα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου».

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτό δεν συμβαίνει για πρώτη φορά, καθώς και στο παρελθόν πρόεδροι των ΗΠΑ μεταβίβαζαν τις εξουσίες του προέδρου στον Αντιπρόεδρο, ειδικότερα σε τέτοιες, ιατρικές, περιστάσεις. Αυτό που διαφοροποιεί την κατάσταση είναι το γεγονός ότι η Καμάλα Χάρις, έστω και προσωρινά, θα γίνει η πρώτη γυναίκα της ιστορίας που θα ασκήσει καθήκοντα προέδρου των ΗΠΑ.

Αυτό, βέβαια, που έχει προκαλέσει καταιγισμό σχολίων στα social media, ειδικότερα στις ΗΠΑ, είναι η ηλικία του Τζο Μπάιντεν. Ο γηραιότερος Αμερικανός πρόεδρος στην ιστορία κάθε φορά που συνδέεται με θέματα υγείας και ιατρικές εξετάσεις, «σηκώνει» ξανά τη συζήτηση για το κατά πόσο έχει τις αντοχές και την ικανότητα να ασκήσει με πυγμή τα καθήκοντά του. Κι όλα αυτά, έρχονται σε μια στιγμή που η διαδοχολογία και οι φήμες για «μαχαιρώματα» πληθαίνουν στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 7.805 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 91 θάνατοι και 575 διασωληνωμένοι

Πέθανε ο δημοσιογράφος Μανώλης Χουρδάκης

Σάλος με τις δηλώσεις Εξαδάκτυλου για τους μη εμβολιασμένους - Οργισμένοι οι νοσοκομειακοί γιατροί