ΚΟΣΜΟΣ

Mακελειό στο Ουισκόνσιν: Η στιγμή που το SUV επιταχύνει για να πέσει πάνω στο πλήθος

H στιγμή του μακελειού στο Ουισκόνσιν
H στιγμή του μακελειού στο Ουισκόνσιν
ΑP

Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 40 τραυματίσθηκαν -ανάμεσά τους και 12 παιδιά- στην πόλη Γουόκεσα της πολιτείας Ουισκόνσιν των ΗΠΑ, όταν ένα ένα όχημα τύπου SUV έπεσε πάνω σε ανθρώπους που συμμετείχαν σε παραδοσιακή χριστουγεννιάτικη παρέλαση. Αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν σκηνές απόλυτη φρίκης

Δεκάδες βίντεο που προορίζονταν να απαθανατίσουν την ετήσια Χριστουγεννιάτικη παρέλαση -μία γιορτή χαράς και διασκέδασης- κατέληξαν να καταγράφουν τη φρίκη - με τουλάχιστον ένα απο αυτά να δείχνει το SUV να περνάει ξυστά απο ένα κοριτσάκι που χόρευε κοντά στο δρόμο.

«Αυτή τη στιγμή μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι πέντε άνθρωποι είναι νεκροί και πάνω από 40 τραυματισμένοι. Ωστόσο, αυτός ο απολογισμός πιθανόν να αλλάξει καθώς συλλέγουμε επιπλέον πληροφορίες», ανέφερε στη σελίδα του στο Facebook το αστυνομικό τμήμα της Γουόκεσα, μιας πόλης με περίπου 72.000 κατοίκους.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής του τμήματος Νταν Τόμσον είπε στους δημοσιογράφους ότι έχει τεθεί υπό κράτηση ένα πρόσωπο ενδιαφέροντος και ότι το όχημα που χρησιμοποιήθηκε βρίσκεται στα χέρια των αρχών μετά το περιστατικό που σημειώθηκε στην πόλη, περίπου 32 χιλιόμετρα δυτικά του Μιλγουόκι. Πρόκειται για τον ράπερ Ντάρελ Μπρουκς, ο οποίος είναι γνωστός ως «Mathboi Fly»

Ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο δείχνει ένα κόκκινο όχημα τύπου SUV να πέφτει με ταχύτητα πάνω στην παρέλαση και να παρασύρει περισσότερους από 12 ανθρώπους προτού το πλήθος αρχίσει να τρέχει προς τους τραυματίες για να προσφέρει βοήθεια.

Ο ιερέας Corey Montiho θυμήθηκε ότι έτρεχε ανάμεσα σε σώματα που κείτονταν στους δρόμους, σε μια προσπάθεια να εντοπίσει τη σύζυγό του και τις δύο κόρες του, καθώς η χορευτική ομάδα των κοριτσιών χτυπήθηκε από ένα κόκκινο SUV στη διαδρομή της παρέλασης γύρω στις 4.40. μ.μ, αφήνοντας τους δρόμους γεμάτους σώματα, σπασμένα κόκαλα και ανθρώπινα υπολείμματα.

«Βλέπαμε πομ πομ και παπούτσια και χυμένη ζεστή σοκολάτα παντού. Έπρεπε να πάω από το ένα σώμα στο άλλο για να βρω την κόρη μου», είπε. «Η γυναίκα μου και οι δύο κόρες μου παραλίγο να χτυπηθούν.

«Είδα πτώματα να πετάνε. Έτρεχα στη διαδρομή της παρέλασης για να βρω τα κορίτσια μου ειπε. Ο Τζόρνταν Γουινίλκο, ένας άνδρας από το Μιλγουόκι που ανέβασε επίσης βίντεο λίγα λεπτα μετά το περιστατικό, είπε ότι έβγαινε από μια παμπ κατά μήκος της διαδρομής της παρέλασης όταν έζησε σκηνές απόγνωσης

«Υπήρχαν μαμάδες και μπαμπάδες που φώναζαν για τα παιδιά τους, άνθρωποι που έτρεχαν γύρω γύρω», είπε. «Όταν παρακολούθησα ξανά το βίντεο, άκουγα ανθρώπους να μιλούν και μου έλεγαν: «Υπάρχουν οκτώ τραυματίες εκεί κάτω. Χρειαζόμαστε ένα ασθενοφόρο εδώ ». Μία κυρία ήταν σκυμμένη στο έδαφος και έκλαιγε».

Ο επικεφαλής της πυροσβεστικής είπε ότι 11 ενήλικες, μεταξύ των οποίων ένας ιερέας, και 12 παιδιά μεταφέρθηκαν εσπευσμένα σε έξι διαφορετικά νοσοκομεία της περιοχής. Ανάμεσά τους και αρκετές ηλικιωμένες γυναίκες που συμμετείχαν στό σόου τις «Γιαγάδες που Χορεύουν», όπως επίσης και τα μέλη μιας χορευτικής ομάδας μαθητών, σύμφωνα με αναφορές.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι παρακολουθεί την κατάσταση. Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ενημερώθηκε άμεσα από τους συνεργάτες του για το περιστατικό.

«Ο Λευκός Οίκος παρακολουθεί στενά την κατάσταση στη Γουάκεσα και η καρδιά και η σκέψη μας είναι σε όλους όσοι έχουν επηρεαστεί από αυτό το τρομερό περιστατικό», δήλωσε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου. Έχουμε απευθυνθεί σε κρατικούς και τοπικούς αξιωματούχους για να προσφέρουμε οποιαδήποτε υποστήριξη και βοήθεια απαιτείται.»

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καρδίτσα: Ποινική δίωξη σε 48 πρόσωπα για εγκληματική οργάνωση για τα πλαστά πιστοποιητικά

Σάλος στο Big Brother: Διέρρευσε «ροζ» βίντεο από τους τεχνικούς – Παίρνουν κεφάλια στον ΣΚΑΪ (pics)

Σφίγγει ο κλοιός για τον ηθοποιό Λ.Φ. που καταγγέλλεται για βιασμό - Τι υποστηρίζει