ΚΟΣΜΟΣ

Λιβύη: Περισσότεροι από 90 οι υποψήφιοι για τις προεδρικές εκλογές του Δεκεμβρίου

Λιβύη
Λιβύη
AP Photo

Περισσότεροι από 90 άνθρωποι, εκ των οποίων μόνο δύο γυναίκες, κατέθεσαν αίτηση στην Εκλογική Αρχή της Λιβύης προκειμένου να είναι υποψήφιοι στις προεδρικές εκλογές του Δεκεμβρίου, όπως έγινε γνωστό απόψε, αφού έληξε η διορία κατάθεσης των υποψηφιοτήτων.

Η Ανώτατη Εθνική Εκλογική Επιτροπή (HNEC) θα πρέπει να ανακοινώσει αύριο τον οριστικό αριθμό των υποψηφίων και να δημοσιοποιήσει τα ονόματα εκείνων που δεν απορρίφθηκαν, αφού εξετάστηκε ο φάκελός τους και τυχόν ενστάσεις.

Σύμφωνα με λιβυκά μέσα ενημέρωσης, από τις 8 Νοεμβρίου μέχρι σήμερα έχουν κατατεθεί περισσότεροι από 90 φάκελοι.

Μεταξύ των υποψηφίων είναι ο γιος του Μουάμαρ Καντάφι, ο Σαΐφ αλ Ισλάμ Καντάφι, ο στρατάρχης Χαλίφα Χάφταρ, που ελέγχει ντε φάκτο την ανατολική Λιβύη, ο ισχυρός πρώην υπουργός Εσωτερικών Φάτι Μπασάγα και ο μεταβατικός πρωθυπουργός Αμπντελχαμίντ Ντμπεϊμπά.

Οι δύο γυναίκες που κατέθεσαν υποψηφιότητα είναι η Λαϊλά Μπεν Χαλίφα, 46 ετών, πρόεδρος και ιδρύτρια του κόμματος Εθνικό Κίνημα και η Χουνάιντα Αλ Μάχντι, ερευνήτρια κοινωνικών επιστημών.

Για τις προεδρικές εκλογές, που είναι προγραμματισμένες για τις 24 Δεκεμβρίου, οι υποψηφιότητες κατατίθενταν μόνο σε τρία γραφεία της Ανώτατης Εκλογικής Επιτροπής: στην Τρίπολη, τη Βεγγάζη και τη Σέμπχα.

Περισσότεροι από 2,83 εκατομμύρια Λίβυοι, από τους περίπου 7 εκατομμύρια κατοίκους της χώρας, έχουν εγγραφεί για να ψηφίσουν.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός - Αρναούτογλου: Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες - Καταιγίδες και στην Αττική

Επίδομα Θέρμανσης: Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η ΚΥΑ – Οι δικαιούχοι, τα κριτήρια, οι προϋποθέσεις

Γιάννης Καλλιάνος: «Λύγισε» στον αέρα για τους γονείς του που δίνουν μάχη με τον κορονοϊό (vid)