ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Γενικό lockdown ζήτησε η Μέρκελ – Το απέρριψε ο μελλοντικός συνασπισμός

Γερμανία Μέρκελ lockdown συνασπισμός
Απορρίφθηκε η πρόταση της Μέρκελ για lockdown.
Associated Press/Markus Schreiber

Δεν έλαβε θερμής αποδοχής από τον νέο κυβερνητικό συνασπισμό η πρόταση της απερχόμενης καγκελαρίου της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, για γενικό lockdown.

Άμεση επιβολή γενικού lockdown -και για εμβολιασμένους- ήθελε η υπηρεσιακή Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, αλλά η εισήγησή της απορρίφθηκε από τα κόμματα του μελλοντικού κυβερνητικού συνασπισμού, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα BILD.

Όπως επισημαίνει η εφημερίδα, κατά την έκτακτη συνάντηση που είχε χθες το βράδυ η κυρία Μέρκελ με τον υποψήφιο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) για την Καγκελαρία Όλαφ Σολτς, την ηγεσία των Πρασίνων Αναλένα Μπέρμποκ και Ρόμπερτ Χάμπεκ και τον αρχηγό των Φιλελευθέρων (FDP) Κρίστιαν Λίντνερ, η Καγκελάριος ζήτησε να επιβληθούν αυστηροί περιορισμοί, στο πρότυπο του προηγούμενου χειμώνα, ακόμη και για τους εμβολιασμένους, από τις 25 Νοεμβρίου έως τις 8 Δεκεμβρίου, σε μια προσπάθεια ανάσχεσης του τέταρτου κύματος της πανδημίας.

Όπως αναφέρει για το ίδιο θέμα το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa), η Άνγκελα Μέρκελ πρότεινε την αυστηροποίηση των μέτρων, κυρίως λόγω της επιβάρυνσης του συστήματος Υγείας. Μια τέτοια απόφαση πάντως, νομικά θα ήταν εφικτό να ληφθεί μόνο μέχρι σήμερα, καθώς αύριο εκπνέει η «κατάσταση έκτακτης ανάγκης» για τη χώρα. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέφεν Ζάιμπερτ, η Καγκελάριος «εξήγησε την εξαιρετική σοβαρότητα της κατάστασης, μιας άνευ προηγουμένου έκτακτης κατάστασης».

Η πρότασή της, σύμφωνα με την BILD, απορρίφθηκε και από τα τρία κόμματα.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καλύβια: Ιερέας διατηρούσε στο σπίτι του παράνομο νεκροταφείο βρεφών

Πού το πάει ο Ερντογάν;

Φοβερό! Η σωσίας της Έλενας Παπαρίζου που έγινε viral (photos+video)