ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Σημερα κρίνει η Μπούντεσταγκ τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους υγειονομικούς

H γερμανική Βουλή
H γερμανική Βουλή
ΑΡ

Ο νέος υπουργός Υγείας της Γερμανίας, Καρλ Λάουτερμπαχ τάχθηκε υπέρ τoυ υποχρεωτικού εμβολιασμού για τους υγειονομικούς

Ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας Καρλ Λάουτερμπαχ υπερασπίζεται τους περιορισμούς για τους μη εμβολιασμένους και την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού κατά της Covid-19 για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που περνά σήμερα από το γερμανικό κοινοβούλιο.

«Είναι παντελώς απαράδεκτο που σε ιδρύματα όπου ζουν άνθρωποι που μας εμπιστεύονται για την προστασία τους, άνθρωποι πεθαίνουν άνευ λόγου διότι ανεμβολίαστοι εργάζονται εκεί», είπε ο Καρλ Λάουτερμπαχ ενώπιον των γερμανών βουλευτών.

Η Γερμανία πλήττεται από το τέταρτο κύμα της επιδημίας και το ποσοστό εμβολιασμού του πληθυσμού είναι σχετικά χαμηλό συγκρινόμενο με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Στην Γερμανία, πλήρως εμβολιασμένο είναι το 69,4% του πληθυσμού, ενώ περί το 21,3% έχει λάβει την τρίτη δόση του εμβολίου, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Το Ινστιτούτο Robert Koch κατέγραψε 61.288 νέα κρούσματα και 484 νέους θανάτους που συνδέονται με την Covid το τελευταίο 24ωρο.

Εκτός της θέσπισης της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού για ορισμένα επαγγέλματα από τα μέσα του Μαρτίου, η νέα νομοθεσία επιτρέπει στα 15 γερμανικά κρατίδια να κλείσουν μπαρ και εστιατόρια λόγω του υψηλού αριθμού των κρουσμάτων.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του ZDF, άνω των τριών τετάρτων των Γερμανών τάσσονται υπέρ της επιβολής αυστηρών περιορισμών στους μη εμβολιασμένους, ενώ το 21% έχει αντίθετη άποψη.

Σχεδόν το 70% τάσσεται υπέρ της θέσπισης της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, μέτρο που υποστηρίζεται από τον καγκελάριο Ολαφ Σολτς και είναι πιθανόν να εφαρμοσθεί από τα τέλη του Φεβρουαρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Απίστευτο: Αρνητές του κορονοϊού «απήγαγαν» διευθυντή Γυμνασίου και του πέρασαν χειροπέδες

Γρηγόρης Αρναούτογλου: Το χάπι για το βάρος, οι απιστίες και το «την άκουσα» από την επιτυχία

Έφοδοι της ΕΛ.ΑΣ. στην Αθήνα: Αντί για μασάζ έκαναν ερωτικά ραντεβού

Αλεξανδρούπολη: 29χρονη πέθανε μετά τον ξυλοδαρμό από τον σύζυγό της