ΚΟΣΜΟΣ

Ανασκόπηση 2021: Η χρονιά που φεύγει μέσα από τις καλύτερες φωτογραφίες του Associated Press

Το 2021 μέσα από τις καλύτερες εικόνες του Associated Press
Παιδιά πηδούν πάνω από μια λακκούβα με νερό καθώς παίζουν κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας σε έναν δρόμο στη Βαρκελώνη τις Ισπανίας, στις 18 Σεπτεμβρίου 2021
AP/Emilio Morenatti

Ανασκόπηση 2021: Οι φωτογραφίες της χρονιάς μέσα από τον φακό του Associated Press

Το 2021 ήταν μία χρονιά που δοκίμασε τον άνθρωπο αλλά και ολόκληρο τον πλανήτη. Ένα έτος που παρέλυσε τις οικονομίες και μας ανάγκασε να περιορίσουμε στο ελάχιστο τις ανθρώπινες επαφές. Αλυσιδωτές εκρήξεις οργής, η κλιματική αλλαγή, το προσφυγικό αλλά και η πανδημία του κορονοϊού είναι μόνο μερικά από τα γεγονότα που «σημάδεψαν» τη χρονιά που φεύγει.

To Associated Press συγκέντρωσε τις πιο δυνατές στιγμές του 2021 σε μία σειρά φωτογραφιών. Μέσα στα καλύτερα κλικ της χρονιάς είναι και αυτά τριών Ελλήνων φωτογράφων: Του Πέτρου Γιαννακούρη, του Πέτρου Καρατζιά και του Θοδωρή Νικολάου.

Το 2021 ήταν μία χρονιά με καταστροφές: Σε μια παραλία κοντά στο χωριό Λίμνη της Ελλάδας, ο ορίζοντας φωτίζεται από τις φλόγες των πυρκαγιών που μαίνονται στην ανατολική Μεσόγειο. Στη Λα Πάλμα των Καναρίων Νήσων, η κόλαση βρίσκεται στο ηφαίστειο Cumbre Vieja.

Τη χρονιά που φεύγει υπήρξαν και στιγμές βίας: Η στιγμή που η αστυνομία σημάδεψε με τα όπλα της εξεγερμένους που προσπαθούσαν να εισβάλουν στην αίθουσα της Βουλής των Αντιπροσώπων στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ. Παλαιστίνιοι περνούν δίπλα από τα ερείπια ενός κτηρίου 15 ορόφων που καταστράφηκε από ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στην πόλη της Γάζας.

Το 2021 ήταν και μία χρονιά με ελπίδα: Ο αξιωματικός της στρατιωτικής αστυνομίας Everaldo Pinto, ντυμένος ως υπερήρωας Captain America, χαιρετά τα παιδιά και τα ενθαρρύνει να προστατευτούν κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 στην Petropolis, στην πολιτεία Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας, στις 15 Απριλίου 2021. Παρόλο που εκατομμύρια άνθρωποι πέθαναν από τον COVID-19, δισεκατομμύρια εμβολιάστηκαν.

Δείτε στη Gallery μερικά από τα καλύτερα κλικ του ΑΡ από τη χρονιά που φτάνει στο τέλος της:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Η ΕΥΠ πήρε νέο «υπερ-κοριό» – Δεν «ακούει» διαδικτυακές εφαρμογές

Τραγωδία στο ναυάγιο με μετανάστες στην Πάρο: 16 οι νεκροί – Ανάμεσά τους βρέφος και πατέρας με κόρη

Σάλος με ανάρτηση από τον Ηλία Μόσιαλο για τις μάσκες: Οργισμένη ανακοίνωση από Ιερά Σύνοδο