ΚΟΣΜΟΣ

Associated Press: Οι καλύτερες φωτογραφίες για το 2021 - Στα κορυφαία «κλικ» και τριών Ελλήνων

Associated Press: Οι καλύτερες φωτογραφίες για το 2021
Η Laila ποζάρει για μια φωτογραφία στις 27 Σεπτεμβρίου 2021, καθώς παίζει σε μια φτωχή γειτονιά στην Καμπούλ του Αφγανιστάν, όπου εκατοντάδες εσωτερικά εκτοπισμένοι από το ανατολικό τμήμα της χώρας ζουν εδώ και χρόνια
ap/Felipe Dana

«Κάποιοι λένε ο κόσμος στη φωτιά θα τελειώσει», έγραψε ο ποιητής Ρόμπερτ Φροστ και για μεγάλο μέρος του 2021, οι φωτογράφοι του Associated Press απαθανάτιζαν σκηνές ενός κόσμου που φλέγεται, ανάμεσα σε βουητά καταστροφής

Οργή, βία, θάνατος, αλλά και στιγμές χαράς. To Associated Press συγκέντρωσε τις πιο δυνατές στιγμές του 2021 σε μία σειρά φωτογραφιών. Μέσα στα καλύτερα κλικ της χρονιάς είναι και αυτά τριών Ελλήνων φωτογράφων: του Πέτρου Γιαννακούρη, του Πέτρου Καρατζιά και του Θοδωρή Νικολάου.

Τη χρονιά που φεύγει υπήρχε οργή: Η στιγμή που η αστυνομία σημάδεψε με τα όπλα της ταραχοποιούς που προσπαθούσαν να εισβάλουν στην αίθουσα της Βουλής στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ.

Το 2021 υπήρχαν στιγμές ελπίδας: Παρόλο που εκατομμύρια πέθαναν από τον COVID-19, δισεκατομμύρια εμβολιάστηκαν.

Παράλληλα, το 2021 ήταν και μια χρονιά με πολλές καταστροφές: Σε μια παραλία κοντά στο χωριό Λίμνη, στην Εύβοια, ο ορίζοντας φωτίζεται από τις φλόγες των πυρκαγιών που μαίνονται σε όλη την ανατολική Μεσόγειο. Και στη Λα Πάλμα των Καναρίων Νήσων, η κόλαση βρίσκεται στο ηφαίστειο Cumbre Vieja.

Φυσικά υπήρχαν και πιο χαλαρές στιγμές: Η Lady Gaga φόρεσε ένα από τα μακρύτερα φορέματα στον κόσμο στην ορκωμοσία του Joe Biden.

Τη χρονιά που φεύγει υπήρξαν και εικόνες που θυμίζουν... ταινίες: Ένας άνδρας και μία γυναίκα που δίνουν ένα παθιασμένο φιλί στη Βαρκελώνη της Ισπανίας, δεν είναι χαρακτήρες σε μια ρομαντική κομεντί. Πίσω τους, μαίνεται ταραχή για τη φυλάκιση ενός ράπερ που καταδικάστηκε για προσβολή της ισπανικής μοναρχίας. Οι δρόμοι φλέγονται.

Δείτε στη Gallery μερικά από τα καλύτερα κλικ του ΑΡ από τη χρονιά που φτάνει στο τέλος της:

Πληροφορίες, φωτογραφίες: Associated Press

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δημήτρης Λιγνάδης: Παραπομπή σε δίκη για 4 βιασμούς

Κύκλωμα με πλαστές ταυτότητες: Ποια είναι η καλλονή αστυνομικός που κατηγορείται

Άγριες Μέλισσες Spoiler: Το Διαφάνι θα αιματοκυλιστεί – Ο Λάμπρος μπροστά στο μεγάλο δίλημμα