ΚΟΣΜΟΣ

Οργή στις ΗΠΑ για την παρουσίαση «α λα Πράβντα» της ανακαίνισης του γραφείου της Καμάλα Χάρις

Καμάλα Χάρις
Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η προβολή της ανακαίνισης του γραφείου της Καμάλα Χάρις
White House

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η προβολή της ανακαίνισης του γραφείου της Καμάλα Χάρις

Την οργή των Ρεπουμπλικάνων αλλά και αρκετών πολιτών προκάλεσε η προβολή της ανακαίνισης του γραφείου της αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Καμάλα Χάρις, μέσω από συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα San Francisco Chronicle η οποία αφιέρωσε ξεχωριστό κεφάλαιο στο νόημα των αλλαγών στο γραφείο στον Λευκό Οίκο του νο2 της αμερικανικής κυβέρνησης.

Η αντίδραση ξεκίνησε όταν η εφημερίδα ανήρτησε ένα tweet για τη συνέντευξη στο οποίο έγραψε ως λεζάντα «η Καμάλα Χάρις ανακαίνισε το γραφείο του αντιπροέδρου. Αυτό είναι το νόημα που κρύβεται πίσω από τις αλλαγές».

Ανάμεσα στις αλλαγές που επισημαίνονταν στο άρθρο ήταν η παρουσία του πορτραίτου του πρώην επικεφαλής του ανωτάτου δικαστηρίου των ΗΠΑ Thurgood Marshall, του πρώτου μαύρου που βρέθηκε στη θέση αυτή. «Βρίσκεται σε μια θέση σαν να παρακολουθεί όσα συμβαίνουν πάνω από τον ώμο της Χάρις όταν αυτή εργάζεται στο γραφείο της» αναφερόταν στο άρθρο.

Το συγκεκριμένο σκέλος του αφιερώματος στην Καμάλα Χάρις προκάλεσε αντιδράσεις καθώς θεωρήθηκε ότι «σπρώχνει» την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ την ώρα που εντείνονται τα ερωτήματα για το τι κάνει η ίδια ενώ η αμερικανική κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με κρίσεις σε διάφορα επίπεδα.

Αρκετοί, μάλιστα, θυμήθηκαν τα δημοσιεύματα του τελευταίου διαστήματος τα οποία μετέφεραν μια προβληματική εικόνα για το γραφείο της αντιπροέδρου των ΗΠΑ με τέσσερις συνεργάτες της να αποχωρούν και ψιθύρους για ένταση στις σχέσεις της με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Ο πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Γερμανία, Ρίτσαρντ Γκρενέλ, επεκρινε, μάλιστα, και τη δημοσιογράφο που υπέγραψε το άρθρο γράφοντας «ήταν δική της ιδέα ή της ανατέθηκε η γραφή αυτή α λα Πράβντα;».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Άσχημα παιχνίδια με τον θάνατο του Γιώργου Τράγκα

Αρνιακός στο Newsbomb.gr: Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας - Ποιες περιοχές θα «ντυθούν» στα λευκά

Ράδιο Αρβύλα: Η απάντηση του Αντώνη Κανάκη στον Άδωνι Γεωργιάδη – «Είστε ηθικοί αυτουργοί»