ΚΟΣΜΟΣ

Ποιος φοβάται την Κάμαλα Χάρις; Φήμες, πηγαδάκια και κόντρες για τη «σιδηρά κυρία» του Λευκού Οίκου

H Kάμαλα Χάρις
H Kάμαλα Χάρις
ΑΡ

Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις περνά στην αντεπίθεση και απαντά στους επικριτές της που πληθαίνουν σχεδόν ένα χρόνο μετά την ανάληψη των καθηκόντων της

Η πρώτη γυναίκα αντιπρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ έχει βρεθεί στο στόχαστρο το τελευταίο διάστημα, με τα μέσα ενημέρωσης να σχολιάζουν το τοξικό κλίμα στο γραφείο της, τις αποχωρήσεις συνεργατών της, ακόμη και...τα ψώνια της. Το άστρο της Κάμαλα δύει, σχολιάζουν εδώ και καιρό ορισμένοι, με τους υπερασπιστές της να αποδίδουν τη φημολογία στον «εμφύλιο πόλεμο» στους κόλπους του Δημοκρατικού Κόμματος των ΗΠΑ.

Οι «κακές γλώσσες» εδώ και καιρό αναφέρουν ότι δεν είναι πλέον το ανερχόμενο αστέρι του Κόμματος και η επικρατέστερη υποψήφια για το χρίσμα εν όψει των εκλογών του 2024, καθώς και ότι έχει προκαλέσει δυσαρέσκειες ακόμη και στο περιβάλλον του προέδρου Μπάιντεν.

Πολλά πρωτοσέλιδα μάλιστα μιλάνε για ένταση και απογοήτευση στις σχέσεις της Κάμαλα Χάρις με τον Αμερικανό πρόεδρο και μέντορά της. Ακόμη και το έγκριτο CNN έγραψε ότι το νούμερο δυο της αμερικανικής κυβέρνησης, αισθάνεται περιορισμένη και παραγκωνισμένη και το κλίμα στις σχέσεις της με τον πλανητάρχη δεν θυμίζει σε τίποτα την ευφορία των πρώτων ημερών, μετά τη νίκη τους.

Η συνέντευξη της Κάμαλα

Η ίδια η Κάμαλα Χάρις διαψεύδει τη φημολογία και κάνει λόγο για «γελοιότητες». Κλείνει τα αυτιά της στα σενάρια και εργάζεται για θέματα που είναι κρίσιμα για το μέλλον της χώρας και την κυβέρνηση Μπάιντεν.

Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα San Francisco Chronicle, αποκάλεσε «γελοία» τα πρωτοσέλιδα που σχολιάζουν κάθε της κίνηση και πρόσφατα εστίασαν εκτός απο την ανακαίνιση του γραφείου της, ακόμη και σε μια αγορά που έκανε σε κατάστημα μαγειρικών ειδών κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της στη Γαλλία τον περασμένο μήνα. Αποπροσανατολίζουν όπως είπε από την ουσία της διπλωματικής της αποστολής.

Η 57χρονη αντιπρόεδρος ταξίδεψε στο Παρίσι τον Νοέμβριο για να συναντηθεί με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν μετά από την κρίση που προκάλεσε στις διμερείς σχέσεις η συμφωνία AUKUS. Κατά τη διάρκεια του τετραήμερου ταξιδιού, η Χάρις τόνισε και συζήτησε σημαντικά θέματα εκ μέρους της κυβέρνησης Μπάιντεν.

Η κρίση...της κατσαρόλας

Σταμάτησε επίσης για λίγο στο E. Dehillerin, ένα κατάστημα μαγειρικών σκευών στο Παρίσι, όπου όπως είπε στους δημοσιογράφους ήθελε να αγοράσει...μια κατσαρόλα. Οι αγορές της αντιπροέδρου - και τα ποσά που πλήρωσε - αναφέρθηκαν εκτενώς από ορισμένα μέσα ενημέρωσης των ΗΠΑ.

«Αγόρασα μια κατσαρόλα καθ’ οδόν προς το αεροδρόμιο μετά από μια πολύ σημαντική και εξαιρετικά επιτυχημένη διμερή συνάντηση στη Γαλλία για θέματα που αφορούν την εθνική ασφάλεια, το κλίμα, τους διεθνείς κανόνες και σχεδόν τα πάντα, από τον κυβερνοχώρο μέχρι το διάστημα», είπε ο Χάρις στην Chronicle. Και πρόσθεσε με νόημα: «Ελάτε τώρα»

Mε τον σύζυγό της σε εκδήλωση στον Λευκό ΟίκοΑ.Ρ

Η Χάρις διευκρινίζει ότι δεν έχει χρόνο για...φήμες και ασχολείται με περίπλοκα ζητήματα - όπως η μετανάστευση και τα δικαιώματα ψήφου. «Δεν υπάρχει τίποτα σε αυτή τη δουλειά που υποτίθεται ότι είναι εύκολο», είπε. Σύμφωνα πάντως με την Chronicle «παρέκαμψε» τις ερωτήσεις για τις ηχηρές αποχωρήσεις συνεργατών της κατά τη διάρκεια της συνέντευξης

Ο ανώτερος σύμβουλος και επικεφαλής εκπρόσωπος της αντιπροέδρου, Σιμόν Σάντερς ήταν ένας από εκείνους που υπέβαλλαν παραίτηση το τελευταίο διάστημα.

Οι πρωτιές της Κάμαλα Χάρις

Η 56χρονη πρώην γερουσιαστής της Καλιφόρνια, είναι η πρώτη γυναίκα, πρώτη μαύρη και πρώτη με καταγωγή από την Ασία (σ.σ. είναι Ινδή από τη μεριά της μητέρας της) που ορίστηκε αντιπρόεδρος των ΗΠΑ.

Με το προεδρικό ζεύγος, ενώ παρασκευάζουν γεύμα για τους απόρους την Ημέρα των ΕυχαριστιώνΑ.Ρ

«Τι κουράγιο χρειάστηκε ο Μπάιντεν για να διαλέξει μία γυναίκα για αντιπρόεδρο της χώρας. Μπορεί να είμαι η πρώτη, αλλά δεν θα είμαι η τελευταία. Γιατί κάθε μικρό κορίτσι βλέπει ότι η χώρα αυτή, είναι χώρα ευκαιριών, ανεξάρτητα την καταγωγή σου» είχε πει στην ιστορική ομιλία της ορκωμοσίας της.

Οι στόχοι της Χάρις για τον δεύτερο χρόνο στην αντιπροεδρία περιλαμβάνουν συχνότερα ταξίδια σε όλη τη χώρα για να προωθήσει τις προτεραιότητες της κυβέρνησης, όπως το νομοσχέδιο για τις κοινωνικές δαπάνες που ενέκρινε η Βουλή. «Πάντα ένιωθα ότι η ευθύνη μου ως εκλεγμένη ηγέτης είναι να είμαι κοντά στο λαό», λέει. Το τελευταίο διάστημα ωστόσο φαίνεται πως χάνει πόντους τόσο στους ψηφοφόρους, όσο και στους κόλπους των Δημοκρατικών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μαρουσάκης στο Newsbomb.gr: Μεγάλη προσοχή! Έρχεται πολύ χιόνι - Πού θα χρειαστούν αλυσίδες

Κορονοϊός: Αύξηση στα κρούσματα σε παιδιά ηλικίας 4 έως 18 ετών

Ράδιο Αρβύλα: Αυτή είναι η απόφαση του ANT1 για το μέλλον της εκπομπής

Κορονοϊός: Θρίλερ με τη μετάλλαξη Όμικρον στην Ελλάδα - Δέκα τα επιβεβαιωμένα κρούσματα