ΚΟΣΜΟΣ

Ιερωμένος κατηγορεί την Σαουδική Αραβία για υπόθαλψη τρομοκρατών

Ιερωμένος κατηγορεί την Σαουδική Αραβία για υπόθαλψη τρομοκρατών

Ένας ιρανός ιερωμένος κατηγόρησε σήμερα ανοιχτά τη Σαουδική Αραβία ότι υποθάλπει τρομοκράτες και διαπράττει εγκλήματα σε αραβικές χώρες, συμπεριλαμβανομένων του Μπαχρέιν και της Συρίας, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Isna.

Οι σχέσεις μεταξύ της Σαουδικής Αραβίας και του Ιράν είναι τεταμένες εξαιτίας του αμφιλεγόμενου πυρηνικού προγράμματος της Τεχεράνης και της εμπλοκής του Ιράν στις εσωτερικές υποθέσεις των Αράβων.

Από την πλευρά της η Τεχεράνη διαψεύδει αυτή την κατηγορία, ενώ έχει καταγγείλει την ξένη επέμβαση στα εσωτερικά ζητήματα της Συρίας, αλλά και την παράταξη στρατευμάτων από τη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στο Μπαχρέιν πέρυσι για την καταστολή των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων.

«Η σαουδαραβική κυβέρνηση έχει γίνει το κέντρο της εξέγερσης στην περιοχή και ένα ασφαλές καταφύγιο για τρομοκράτες όπως ο (πρώην πρόεδρος της Τυνησίας Ζιν αλ Αμπιντίν) Μπεν Άλι και ο (ιρακινός, σουνίτης αντιπρόεδρος που καταζητείται από τις αρχές της Βαγδάτης) Τάρεκ αλ Χασέμι», δήλωσε ο πνευματικός Αχμάντ Χαταμί στη διάρκεια της προσευχής της Παρασκευής.

«Επίσης διαπράττουν εγκλήματα στο Μπαχρέιν και προχωρούν σε ενέργειες υπονόμευσης του κράτους στη Συρία τους προειδοποιώ ότι, αν δεν σταματήσουν, θα καούν από τη φωτιά που προκάλεσαν οι ίδιοι», συμπλήρωσε ο Χαταμί, σύμφωνα με το Isna.